Onze activiteiten vinden weer doorgang. Blijft dat we ons houden aan de adviezen die ons gegeven worden vanuit de overheid of overheden.

Kortom doe weer mee met onze activiteiten! Zie ons 2022 activiteiten overzicht en of kijk voor inspiratie op de verhalen pagina en onderaan deze pagina.

Welkom op de website van de Nivon Bergsportgroep Rotterdam.

  • Kom in contact met ervaren buitensporters
  • Binnen de NIVON Bergsportgroep Rotterdam is er veel buitensportkennis aanwezig…klimmers, bergwandelaars, via ferrata, speleologen, kajakkers, natuurfotografen, boulderaar en klimmers, kaart- en kompaslezers en Geocache specialisten delen graag hun kennis met jou en nemen je mee op avontuur!
  • Het hele jaar door worden er door de leden van de Bergsportgroep maandelijks wandeltochten georganiseerd en worden er in diverse klimhallen binnen- en buiten klimactiviteiten ondernomen!
  • Heb je altijd wel eens primitief willen kamperen in de Ardennen, ga dan eens mee op een Bivaktocht…zonder tent, maar wel met gezellige buitensportmaten.
  • Het Hemelvaart Klim en Wandelweekend in de Ardennen brengt veel Bergsportgroep-leden bij elkaar….je bent altijd van harte welkom om hier van de partij te zijn en de Bergsportgroep-sfeer op te snuiven!
  • Kids komen bij de Bergsportgroep ook aan hun trekken, er wordt er een speciale Kinderbivak georganiseerd.
  • Ga de uitdaging eens aan om samen met ervaren en minder ervaren klimmers de bergen in te gaan en samen je eigen route uit te stippelen…dat doen wij in de Alpenlanden, Duitsland en natuurlijk in de Ardennen!
  • Ja en wil je zelf eens een bergsportactiviteit organiseren binnen de Nivon Bergsportgroep Rotterdam… juichen wij dat zeer toe…Je bent WELKOM bij de Bergsportgroep Rotterdam een club van enthousiaste klimmers, klauteraars en kletteraars!

Geweest, gemist!

09 maart, De uitgestelde eindejaar (2020) BSG halklim-wedstrijd, locatie Klimmuur. Prinsenlaan, Rotterdam, was alleen voor klimmers met ervaring in het zekeren.

13 maart, BSG wandeling, vanaf station Santpoort-Zuid door duinen en over strand.

19/20 maart, Bivaktocht 2022, de uitgestelde trek der BSG trekkingen van 2019 door het heuvelland van Limburg. Was alleen voor BSG leden en met een goede conditie.

2/3 April, Het alternatieve BSG nieuwjaar weekend, in het Nivon huis de Banjaert.

10 April, Wandeling Goirle, start is bij de Sint-Jans de Doperkerk, Kerkstraat 1, 5051LA Goirle

Ga voor het (foto)verslag van deze activiteiten onderaan deze pagina of naar het tabblad Verhalen.

Binnenkort.

22 mei BSG Wandeling; vanaf station Hollandsche Rading door bossen en over heidevelden richting Hilversum

Vooruitzicht.

BSG Hemelvaart weekend 26/29 mei 2022, Camping du Bocq, Purnode, België
Het Hemelvaartweekend is dit jaar van donderdag 26 mei t/m zondag 29 mei. Je kan je uiterlijk 11 april aanmelden bij Bert de Jeu via: bertdejeu@worldmail.nl .Wil je eerder komen of langer blijven, geef dat dan door bij de aanmelding.
Het weekend is in de eerste plaats voor iedereen van de Nivon Bergsportgroep. Natuurlijk ook van harte welkom zijn: gezinsleden, kinderen, vrienden, vriendinnen, introducés, (m/v): allen die zin hebben in een
lang weekend Ardennen! ziet de agenda voor meer informatie of deze link naar de nieuwsbrief

Bergsporttrefkamp 17 juli t/m 13 augustus 2022, Camping Des Glaciers, La Fouly, Val Ferret, Zwitserland.

Het Bergsport Trefkamp strijkt in 2022 neer op een van de mooiste campings in het alpengebied: Camping Des Glaciers, gelegen op 1600 m hoogte aan de voet van de Mont Blanc.
Samen op avontuur, jong tot oud(er), zelf organisatie en verzorging met eigen vervoer. Op een centrale plek wordt elke avond koffie / thee gemaakt, de treftent maakt zijn rentree en worden plannen gesmeed.

De ruime camping heeft de schoonste toiletten van het Alpengebied (Zwitserland!) en het uitzicht op de bergen is adembenemend. Veel wandelingen en trektochten (onder meer de “Tour du Mont Blanc”) beginnen direct bij de camping. Lees meer….