Welkom op de website van de Nivon Bergsportgroep Rotterdam.

  • Kom in contact met ervaren buitensporters
  • Binnen de NIVON Bergsportgroep Rotterdam is er veel buitensportkennis aanwezig…klimmers, bergwandelaars, via ferrata, speleologen, kajakkers, natuurfotografen, boulderaar en klimmers, kaart- en kompaslezers en Geocache specialisten delen graag hun kennis met jou en nemen je mee op avontuur!
  • Het hele jaar door worden er door de leden van de Bergsportgroep maandelijks wandeltochten georganiseerd en worden er in diverse klimhallen binnen- en buiten klimactiviteiten ondernomen!
  • Heb je altijd wel eens primitief willen kamperen in de Ardennen, ga dan eens mee op de Bivaktocht…zonder tent, maar wel met gezellige buitensportmaten.
  • Het Hemelvaart Klim en Wandelweekend in de Ardennen brengt veel Bergsportgroep-leden bij elkaar….je bent altijd van harte welkom om hier van de partij te zijn en de Bergsportgroep-sfeer op te snuiven!
  • Kids komen bij de Bergsportgroep ook aan hun trekken, er wordt er een speciale Kinderbivak georganiseerd.
  • Ga de uitdaging eens aan om samen met ervaren en minder ervaren klimmers de bergen in te gaan en samen je eigen route uit te stippelen…dat doen wij in de Alpenlanden, Duitsland en natuurlijk in de Ardennen!
  • Ja en wil je zelf eens een bergsportactiviteit organiseren binnen de Nivon Bergsportgroep Rotterdam… juichen wij dat zeer toe…Je bent WELKOM bij de Bergsportgroep Rotterdam een club van enthousiaste klimmers, klauteraars en kletteraars!

Doordeweeks wordt er door een aantal leden sportklimmen en boulderen beoefend in verschillende klimhallen in de omgeving van Rotterdam. Afspraken om te klimmen worden gemaakt via Whatsapp;  Klimgroep NIVON.  Heb je interesses om je aan te sluiten stuur dan een bericht via de hieronder deze blz. staande mogelijkheid onder CONTACT.

Zie ons 2024 activiteiten overzicht , download deze, zet in je agenda en kijk voor inspiratie op de verhalen pagina en onderaan deze pagina.

Op 8 oktober 2022 hebben we het 50 jarig lustrum gevierd vanuit en in ons Nivon gebouw aan de Dirk Smitstraat. Link naar viering 50 jaar Bergsportgroep..

Geweest/Gemist in 2023, maar was niet alles 😉

10 December BSG wandeling vanuit metrostation Hoek van Holland haven.

13 December, Indoor klimcompetitie, Klim centrum De Klimmuur, Prinsenland Rotterdam.

Geweest, maar nog meer te doen in 2024.

We hebben weer een fijn Nieuwjaars weekend gehad in en rond het Nivonhuis ‘Morgenrood’. Twee dagen heerlijk gewandeld, zelfs nog over sneeuw en ijs in de bossen van Oisterwijk. Op zaterdag avond feestelijk genoten van een 3gangen diner, gemaakt door de deelnemers. Jammer als je je niet hebt kunnen aansluiten, maar wellicht je genieten van de fotoreportage over het weekend.

Nog dit….het bestuur heeft de nog goede klimmaterialen uit de Nivon Rotterdam opslag inmiddels verdeelt onder haar belangstellender leden. Het overblijvende materiaal wordt publiekelijk beschikbaar gesteld op bijv. de NKBV site.

De BSG wandeling op zondag 11 februari 10:35h vanaf NS station Maarn.

De BSG wandeling 10 maart, Oostvoorne Tenellaplas, zie het verhaal en foto’s onderaan deze pagina.

Het Bivak weekend 23 / 24  maart, “back to Basics” 2 dagen struinen in de van omgeving Stavelot, België.

De ALV van 18 april, URL naar Dowload pagina

De BSG wandeling 21 april, Brabantse en Kalmthoutse heide.

De BSG hemelvaart weekend 9-12 mei, camping La Vallee, Durbuy (Barvaux)

De BSG wandeling van zondag 26 mei – door duinen en over strand nabij Rockanje.

BSG wandeling van 9 juni, Barendrecht vanuit NS station Barendrecht,

Dit was de laatste wandeling voor de zomervakantie, we gaan er op of tussenuit en rekenen erop jullie weer te treffen in september… Fijne vakantie lieve mensen, ga in de benen, neem je luie momenten en bovenal geniet en blijf veilig.

Vooruitzichten.

14 juli t/m 10 augustus, Bergsport trefkamp, Bovec, Slovenië.
Het Bergsport Trefkamp strijkt in 2024 neer in het Sloveense Bovec, wat bekend staat als paradijs voor liefhebbers van buitensporten. Dit plaatsje ligt midden in de ongerepte natuur van de Julische Alpen en wordt omringd door indrukwekkende bergen.

 Langs het dorp Bovec stroomt het kolkende water van de groenblauwe Soča rivier. Loop over een van vele bruggetjes over het water en laat je betoveren door de prachtige smaragdgroene kleur van het water. Lees meer….