Activiteiten

Voor het activiteiten overzicht van dit (na)jaar, Click hier.

sep
8
zo
Wandeling Trage tocht Veenedaal-West, Amerongse berg @ Treinstation  Veenendaal-West.
sep 8 @ 10:15 – 11:15

Hierbij nodigen we jullie uit voor de wandeling van de Nivon Bergsportgroep Rotterdam op 8 september. Helaas kan de eerder aangekondigde hike-your-roots wandeling in omgeving Utrecht niet doorgaan. Daarvoor in de plaats gaan we op 8 september een rondwandeling maken, die begint en eindigt bij treinstation Veenendaal-West. Deze mooie route gaat door diverse landgoederen, over de Amerongse Berg, langs heidevelden en is grotendeels onverhard . De totale wandeling is 15 kilometer lang; inkorten is niet goed mogelijk. Onderweg is er weinig horeca, dus eten en drinken zelf meenemen.

Voor meer informatie over de routebeschrijving van deze wandeling, zie: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-veenendaal-west/15345/

In verband met de aankomst van de trein vanuit Utrecht vertrekken we om 11.15 uur vanaf treinstation  Veenendaal-West.

Nabij het treinstation is ook parkeergelegenheid voor degenen , die met de auto komen. Afstand vanaf Rotterdam is circa 90 km ( 1 uur via de A12 ).

Als je liever met iemand mee wilt rijden of als je nog plek hebt in je auto, geef dit dan door bij aanmelding.

 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan de wandelcommissie : BSGRotterdamwandelingen@gmail.com

 

Hartelijke groet en tot ziens,

Marianne Giesbers, Niek Fraterman Yvette Rosenboom

de wandelcommissie

 

sep
21
za
Activiteitenweek Orpierre, Frankrijk
sep 21 @ 07:00 – sep 28 @ 23:00

Hallo wandelaars, klimmers, mountainbikers en andere actieve buitensporters !

De Nivon Bergsportgroep Rotterdam organiseert van 21 t/m 28 september 2019 een activiteitenweek bij Orpierre, Zuid Frankrijk. 

Orpierre is een rustig en zonnig middeleeuws dorpje uit de XIV eeuw, gelegen in het hart van het Regionale Natuurpark Baronnies. Het oude dorp zit vol charme doordat het een opeenvolging biedt van pleintjes, steegjes met mooie huizen en overdekte doorgangen. Vroeger was het eigendom van de Prinsen van Oranje (voorouders van ons koningshuis).

Nu is Orpierre een populaire bestemming bij liefhebbers van sportklimmen. Er zijn honderden klimroutes van makkelijk (3a) tot zeer moeilijk (8c). Platen, overhangen, enkele touwlengte, vier touwlengtes, kortom voor elk wat wils. En dat vaak op loopafstand van de camping “Les Princes d’Orange”.   

Maar Orpierre is ook bij wandelaars en mountainbikers in trek dank zij een ruim aanbod  aan mountainbike en bewegwijzerde wandelroutes (o.a. GR 946). Daarnaast o.a. mogelijkheden om in de omgeving te kanoën, mooie plaatsjes te bezoeken of te paragliden met een tandemvlucht.  En dat alles in een prachtig en afwisselend landschap. 

Gezelligheid staat tijdens deze week voorop. Lekker buiten zijn, wandelen, mountainbiken, kanoën, klimmen op ruwe rots met de zon op je rug, een wijntje met stokbrood en Franse kaas.

We gaan zoveel mogelijk carpoolen. En aangezien we gaan kamperen wordt van iedereen verwacht zijn bijdrage te leveren bij het inkopen, bereiden van het avondeten, het leegeten, afruimen en weer afwassen van alle potten en pannen en ander camping-huishoudelijk werk.

Op de camping “Les Princes d’Orange” kan je kiezen van een simpel “klimmersveldje” tot chalets, die van alle gemakken zijn voorzien. We prefereren het “klimmersveldje”, maar als je persé niet wilt kamperen en toch graag meewilt kan een chalet natuurlijk ook.

Kosten voor iedereen:

 • Carpooling ;
 • Bijdrage aan het avondeten;
 • Kosten camping

Extra kosten: Ben je geen lid van het Nivon en/of de Nivon BSG groep Rotterdam:

 • Dan betaal je €7,50 p/dag =  € 60,00 voor de hele periode.

  Krijg je al zin om mee te gaan?
  Geef je snel op, maar voor 1 september en laat dan meteen even weten of je een auto hebt en wilt rijden of mee wilt rijden. Begin september willen we nog een info avond houden waarin we nadere details voor ons verblijf, de carpooling e.d. kunnen bespreken.

  Aanmelden bij:  Albert van der Niet: 010-4562695/ 0637469841   albertvdniet@hotmail.com

  Groeten van Albert en à bientot !

 

okt
13
zo
Wandeling Bergsportgroep Rotterdam, vanaf station Zandvoort door de duinen @ Station Zandvoort
okt 13 @ 11:00 – 17:00

Beste wandelvrienden en -vriendinnen,

Hierbij nodigen we jullie uit voor de wandeling van de Nivon Bergsportgroep Rotterdam op zondag 13 oktober. We gaan een rondwandeling maken, die begint en eindigt bij treinstation Zandvoort.  Deze mooie route gaat door diverse duingebieden, bossen en terug naar Zandvoort natuurlijk ook een stuk langs het strand. De totale wandeling is 16 kilometer lang;  inkorten is beperkt mogelijk.

Onderweg is er niet overal horeca, dus daarom het verzoek om eten en drinken zelf meenemen.

Voor meer informatie over de routebeschrijving van deze wandeling, zie:

www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/groene-wissel-zandvoort/10997/

In verband met de aankomst van de trein vanuit Amsterdam / Haarlem om 11:00, start de wandeling om 11.10 uur vanaf treinstation  Zandvoort.

Let op : op 13 okt rijden geen treinen tussen Leiden en Haarlem. Je kan op dit traject gebruik maken van een NS bus of reizen over Amsterdam via de Intercity Direct vanaf Rotterdam Centraal ( wel toeslag ! ).

Nabij het treinstation is ook parkeergelegenheid voor degenen , die met de auto komen. Afstand vanaf Rotterdam is ongeveer 75 km ( circa 1 uur via de A4 ).

Als je liever met iemand mee wilt rijden of als je nog plek hebt in je auto, geef dit dan door bij aanmelding.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan de wandelcommissie : BSGRotterdamwandelingen@gmail.com

Hartelijke groet en tot ziens,

Marianne Giesbers, Niek Fraterman Yvette Rosenboom

de wandelcommissie

nov
10
zo
Wandeling Bergsportgroep Rotterdam, Driebergen-Zeist door bossen en over heide @ NS station Driebergen Zeist, start en eindpunt
nov 10 @ 10:15 – 11:15

We gaan een rondwandeling maken, die begint en eindigt bij treinstation Driebergen -Zeist.  Deze mooie route is voor 85% onverhard en gaat door diverse bossen en heide gebieden. De totale wandeling is 14 kilometer lang; inkorten is mogelijk. Onderweg is er beperkt  horeca, dus daarom het verzoek om eten en drinken zelf mee te nemen. Voor meer informatie over de routebeschrijving van deze wandeling, zie:

https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-driebergen-zeist/17429/

In verband met de aankomst van de trein vanuit Utrecht om 11:17, start de wandeling om 11.20 uur vanaf treinstation  Driebergen-Zeist. Nabij het treinstation is ook parkeergelegenheid voor degenen , die met de auto komen. Afstand vanaf Rotterdam is ongeveer 70 km ( circa 1 uur ). Als je liever met iemand mee wilt rijden of als je nog plek hebt in je auto, geef dit dan door bij aanmelding.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan de wandelcommissie : BSGRotterdamwandelingen@gmail.com

Hartelijke groet en hopelijk tot 10 november,

Marianne Giesbers, Yvette Rosenboom, Niek Fraterman

de wandelcommissie

dec
8
zo
Wandeling Bergsportgroep Rotterdam; Walk-your-roots,  Eiland van Dordrecht @ Station Sliedrecht-Baanhoek
dec 8 @ 10:15 – 11:15

Het eiland van Dordrecht!

Op 8 december nodig ik jullie uit om mee te lopen over het eiland Dordt. Mijn ouders en grootouders zijn echte Dordtenaren. Ikzelf ben in Utrecht geboren, maar op gegroeid op Dubbeldam. Een dorp dat in 1970 door Dordrecht is geannexeerd.

De oudste vermelding van de stad gaat terug naar 1120. In 1220 kregen ze stadsrechten. Het stapelrecht maakte Dordrecht in de Middeleeuwen rijk. Rond 1400 was het de grootste stad van Holland met wel 8000 inwoners. In 1421 kwam Dordrecht op een eiland te liggen door de Sint Elisabethvloed en ontstond de huidige Biesbos. In 1572 kwamen in het Hof de Eerste Vrije Statenvergadering bijeen. Vertegenwoordigers van alle Hollandse steden erkenden Stadhouder Willen 1, prins van Oranje. In 1618/19 vond de Synode van Dordrecht plaats, waar het besluit viel tot Bijbelvertaling die in 1637 de Statenbijbel opleverde.

Bij Dordrecht komen drie grote rivieren samen: de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Dit is het drukst bevaren knooppunt van Europa. De Nieuwe Merwede, Hollands Diep en Dordtse Kil zijn andere grote waterwegen die het eiland omringen. Door het eiland loopt het Wantij.

We verzamelen om 11.00 uur op Station Sliedrecht-Baanhoek.  Daarna lopen we over de brug het eiland van Dordrecht op en gaan richting het Biesboscentrum.  Daarna gaat het langs het Wantij richting de stad. Door het Wantijpark en de tuinen van Villa Augustus lopen we naar het Groothoofd en vandaar via het Hof en het standbeeld van gebroeders de Wit, naar het Centraal Station. De wandeling is ongeveer 16 km.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan de wandelcommissie :

BSGRotterdamwandelingen@gmail.com

Openbaar vervoer :
Station Sliedrecht-Baanhoek is met de R-net trein te bereiken vanaf station Dordrecht-Centraal, waar de trein naar Sliedrecht-Baanhoek vertrekt om 10:41 op perron 15.
LET OP : Als je met de NS trein arriveert op Dordrecht-Centraal, dan moeit uitchecken bij NS en inchecken bij R-net via de palen, die op perron 15 staan.

Voor degene, die met de auto komen :
Parkeren kan bij station Sliedrecht-Baanhoek, waar voldoende gratis parkeer plaatsen zijn. Aan het einde van de wandeling kan je met de R-net trein vanaf Dordrecht in 8 minuten terugreizen naar Sliedrecht-Baanhoek. Je kan ook in de morgen je auto betaald parkeren bij station Dordrecht Centraal en dan met de R-net trein van 10:41 naar station Sliedrecht-Baanhoek reizen. Let er op dat je wel het juiste R-net kaartje koopt en/of met je OV kaart incheckt bij de rode poortjes van R-net.

Als je liever met iemand mee wilt rijden of als je nog plek hebt in je auto, geef dit dan door bij aanmelding.

Met vriendelijke groeten en tot 8 december,

Jolijn van Eldik

 

Marianne Giesbers, Yvette Rosenboom, Niek Fraterman

de BSG wandelcommissie

feb
9
zo
BSG wandeling omgeving Hilversumse heide, 9 feb 2020 @ ziet informatie
feb 9 @ 11:00 – 17:00

We gaan een rondwandeling maken, die begint en eindigt bij het parkeerterrein van begraafplaats Zuiderhof aan de zuidkant van Hilversum. Deze mooie route gaat door heidegebieden en bossen. De totale wandeling is 14 kilometer lang; inkorten is beperkt mogelijk. Onderweg is er geen horeca, dus daarom het verzoek om eten en drinken zelf meenemen.

Voor meer informatie over de routebeschrijving van deze wandeling, zie:

https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-hilversum/17447/

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan de wandelcommissie : BSGRotterdamwandelingen@gmail.com

Bij aanmelden graag vermelden of je wilt meerijden of dat je met de auto komt en hoeveel wandelaars je dan kan meenemen.

Indien er te weinig deelnemers met een auto zich aanmelden, dan zullen we niet starten bij de begraafplaats, maar bij station Hollandse Rading, zodat de deelnemers per trein naar de wandeling kunnen komen. Degenen, die zich aanmelden, krijgen hierover nog een mail op vrijdag 7 februari.

 

Hartelijke groeten en tot ziens,

Marianne Giesbers, Niek Fraterman Yvette Rosenboom

de BSG wandelcommissie

 

mrt
21
za
Bivak weekend, 21 en 22 maart : @ In het mergelheuvellandschap van Zuid-Limburg
mrt 21 @ 07:00 – mrt 22 @ 18:45

Daar is ie weer!!

Ons jaarlijks weekeinde “back to basic” van de Nivon Bergsportgroep Rotterdam !!!

Twee dagen stappen met je hele hebben en houden weg gepropt in de rugzak. Lekker 50 km stoempen over onverharde en half verharde paden met een overnachting in een dennenbosje onder de (hopelijk zichtbare) sterrenhemel. Een ieder die het al eens heeft gedaan weet hoe lekker het kan zijn…. Tevens de gelegenheid om je buitensportuitrusting (met uitzondering van je tent) eens grondig te testen op:

Duurzaamheid, waterdichtheid, draagcomfort, temperatuurbereik en gewicht. 

Ook de ultieme testcase van eigen conditie voor de aankomende zomer. Kortom een weekend dat je eigenlijk niet zou mogen missen.

Vanwege de nog heersende varkenspest, in een groot deel van de Belgische Ardennen, zijn we dit jaar op zoek gegaan naar een on-Nederlands alternatief; het Mergelheuvellandschap van Limburg!

Snel voorbereid maar wat waren we blij verrast tijdens de voorbereiding. Ondanks dat storm Ciara ons probeerde tegen te werken hadden we deze keer een droog weekend met prachtige vergezichten.  lees hier verder over de Aankondiging Bivaktocht 2020

Aanmelden vóór zaterdag 14 maart!  Zodat wij de carpool indeling nog kunnen maken.

Opmerking t.a.v. deelname..  Het Bivakweekend is alleen geschikt voor de geoefende wandelaar met een goede conditie en een sportieve instelling waarvoor een meerdaagse wandeltocht met +/- 15 kg bagage geen probleem moet zijn. 

apr
19
zo
BSG wandeling, Trage Tocht Hollandse Rading @ Nader bekend maken
apr 19 @ 10:45 – 17:00