Activiteiten

Voor het activiteiten overzicht van dit (na)jaar, Click hier.

sep
21
za
Activiteitenweek Orpierre, Frankrijk
sep 21 @ 07:00 – sep 28 @ 23:00

Hallo wandelaars, klimmers, mountainbikers en andere actieve buitensporters !

De Nivon Bergsportgroep Rotterdam organiseert van 21 t/m 28 september 2019 een activiteitenweek bij Orpierre, Zuid Frankrijk. 

Orpierre is een rustig en zonnig middeleeuws dorpje uit de XIV eeuw, gelegen in het hart van het Regionale Natuurpark Baronnies. Het oude dorp zit vol charme doordat het een opeenvolging biedt van pleintjes, steegjes met mooie huizen en overdekte doorgangen. Vroeger was het eigendom van de Prinsen van Oranje (voorouders van ons koningshuis).

Nu is Orpierre een populaire bestemming bij liefhebbers van sportklimmen. Er zijn honderden klimroutes van makkelijk (3a) tot zeer moeilijk (8c). Platen, overhangen, enkele touwlengte, vier touwlengtes, kortom voor elk wat wils. En dat vaak op loopafstand van de camping “Les Princes d’Orange”.   

Maar Orpierre is ook bij wandelaars en mountainbikers in trek dank zij een ruim aanbod  aan mountainbike en bewegwijzerde wandelroutes (o.a. GR 946). Daarnaast o.a. mogelijkheden om in de omgeving te kanoën, mooie plaatsjes te bezoeken of te paragliden met een tandemvlucht.  En dat alles in een prachtig en afwisselend landschap. 

Gezelligheid staat tijdens deze week voorop. Lekker buiten zijn, wandelen, mountainbiken, kanoën, klimmen op ruwe rots met de zon op je rug, een wijntje met stokbrood en Franse kaas.

We gaan zoveel mogelijk carpoolen. En aangezien we gaan kamperen wordt van iedereen verwacht zijn bijdrage te leveren bij het inkopen, bereiden van het avondeten, het leegeten, afruimen en weer afwassen van alle potten en pannen en ander camping-huishoudelijk werk.

Op de camping “Les Princes d’Orange” kan je kiezen van een simpel “klimmersveldje” tot chalets, die van alle gemakken zijn voorzien. We prefereren het “klimmersveldje”, maar als je persé niet wilt kamperen en toch graag meewilt kan een chalet natuurlijk ook.

Kosten voor iedereen:

 • Carpooling ;
 • Bijdrage aan het avondeten;
 • Kosten camping

Extra kosten: Ben je geen lid van het Nivon en/of de Nivon BSG groep Rotterdam:

 • Dan betaal je €7,50 p/dag =  € 60,00 voor de hele periode.

  Krijg je al zin om mee te gaan?
  Geef je snel op, maar voor 1 september en laat dan meteen even weten of je een auto hebt en wilt rijden of mee wilt rijden. Begin september willen we nog een info avond houden waarin we nadere details voor ons verblijf, de carpooling e.d. kunnen bespreken.

  Aanmelden bij:  Albert van der Niet: 010-4562695/ 0637469841   albertvdniet@hotmail.com

  Groeten van Albert en à bientot !

 

dec
18
wo
Klimcompetitie, 18 dec @ Monte Cervino
dec 18 @ 19:30 – 22:45

Om het klimjaar 2019 wederom op passende wijze af te sluiten wordt weer in stijl een klimcompetitie gehouden.

Op 18 december is dit jaar de klim-competitieavond bij de Monte Cervino. Startend met 5a, in een oplopende moeilijkheidsgraad.
De wedstrijden beginnen om 20:00 uur.  Kom mee-klimmen voor de winst en/of het proosten op het komende jaar, maar ook vooral voor het plezier.  Zet deze alvast in je agenda en begin met trainen. 

Vooraf opgeven hoeft niet.

Tot klims…

Erik de Hulster  edehulster@skpnet.nl

jan
15
wo
Bouldercup @ Bouldercentrum Delfts Bleau
jan 15 @ 19:30 – 22:45

Om het klimjaar 2020 eens goed te beginnen is er dit jaar een Boulder avond gepland.

Op 15 januari Delfts bij Bouldercentrum Delfts Bleau,  De opdracht van de avond is simpel wie kan succesvol de meeste boulders beklimmen. (een hogere moeilijkheidsgraad geeft hierbij meer punten, maar veel lagere gradaties leveren ook veel punten)

De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Kom mee-klimmen voor de winst en/of het proosten op het komende jaar, maar
ook vooral voor het plezier.

Vooraf opgeven hoeft niet.

Tot klims…

Erik de Hulster  (edehulster@skpnet.nl)