Verhalen

BSG wandeling Gorinchem, zondag 13 juni 2021

Zondag, 13 juni, was het weer mogelijk om een BSG wandeling te organiseren, waaraan door 11 BSG leden is deelgenomen. Deze wandeling begon in Gorinchem en met gebruik van veerponten liep de route via Sleeuwijk en Woudrichem naar slot Loevestein.
Een leuke combi van wandelen en varen, goed gezelschap en prima weer en waar Bart aan een lunchplek op een strandje langs de Merwede de uitdaging vond om af te koelen in het water, goeie crawl Bart…. De dag werd afgesloten op een terras in Gorinchem, laten hopen dat dit ritueel bestendig zal zijn.

De volgende BSG wandeling is op zondag 11 juli, noteer het alvast

Wandeling 13 sept 2020, Ackerdijkse plassen vanuit Pijnacker

Het was een afwisselende route, prima wandelweer en goed gezelschap dat de 1,5 mtr afstand respecteerde.
Waarbij een aantal van de deelnemers de 14 km ronde voldeden en Piet onderweg nog een putje van zijn oude werkgever trof (het geluk staalde van zijn gezicht). Is ook het gehele traject van 19 km door liefhebbers gedaan.

Met dank aan Yvette voor het organiseren van deze wandeling.

Wandeling zondag 8 maart 2020, Meijendel.

Foto’s van de BSG Rotterdam wandeling op zondag 8 maart in Meijendel.

Mooie en afwisselende wandelomgeving, bijna helemaal onverhard, droog wandelweer en goed gezelschap. En een prachtig bezoekers centrum

Dank aan Marianne G voor het uitzoeken van deze fraaie wandeling.

De volgende BSG Rotterdam wandeling is op zondag 19 april en start bij NS station Hollandse Rading.

Boulder cup jan 2019

Voor de tweede keer is door Erik H in bouldercentrum Delfts Bleau de BSG bouldercup georganiseerd. Meedoen stond voorop voor het overgrote deel van de BSG klimcommunity dat het meer moet hebben van toprope. Maar met verbeten gezichten en ook een lach gingen de 10 deelnemers ervoor. Helaas liep EJ al snel een blessure en moest afhaken. Er werd snel gekoeld met ijs in de hoop erger te voorkomen. De top van de avond werd gevormd door de twee boulder cracks Erik H en Erik T, terwijl onze “oude” Rutger een stevig tegenwicht vormde. Ach de schrijver van dit verhaal weet niet de uitslag van deze cup. Maar aan de gezichten bij het afsluitende drankje was het duidelijk te zien dat het een prima avond was geweest.
Erik H bedankt voor het trekken van de organisatie…

Klim-competitieavond Monte Cervino, 18 dec 2019

Nivon BSG klimcompetitie 18 dec 2019,

Het was de meest bezochte Nivon BSG klimavond van het jaar! Leander de jongste toevoeging aan ons leden bestand van klimliefhebbers en met prima referenties, gooide hoge ogen maar was niet goed genoeg om crack Erik de H van de eerste plaatst te stoten. Speciaal noem ik Rutger,  onze oudere ervaren klimmer die steevast bij de top eindigt en de competitie scores in het NKBV bestand bijhoud.
Een spannende strijd zou de deelname door Erik T geweest zijn, tegenwoordig boulder crack als Erik de H. Echter Erik T kwam te laat opdagen en viel buiten mededinging.
Ook heel goed waren de twijfelaars die het competitieklimmen maar niets vinden en hun competenties zelf te laag inschatten.  Heel leuk dat ze toch meededen. Of doen de prima sfeer, de kreten van euforie bij het toppen van de route het elke keer weer…Het geven van een boost aan je kunnen 😉

Het maak niet uit, het was weer een leuke avond met aanmoedigingen van Thea en Pieter die niet mee konden doen door blessures… Rutger die de scores in het NKBV systeem invoert waar ze voor de eeuwigheid bewaard worden veroverde de derde plaats, Leander werd tweede en Erik de H prolongeerde zijn 1ste positie in de competitie. Voor de winnaar was er een outdoor activiteiten boek en natuurlijk de “rots wissel trofee”.

Van l >R: Bart, Leander, Rene, Thea, Marie-Louise, Erik dH, Albert, Erik T, Henk, Erikjan, Henny, Pieter, Marjan en Rutger

 Proficiat allen voor de geleverde sportieve prestaties… en tot de boulder-competitie op 15 jan 2020,

Met klimgroet Pieter

Wandeling eiland Dordrecht, 8 dec 2019

Beste wandelaars,
Hierbij een aantal foto’s genomen tijdens de BSG walk-your-roots wandeling van afgelopen zondag op het eiland van Dordrecht.

Met veel dank aan Jolijn voor het bedenken van deze afwisselende walk-your-roots wandeling en de boeiende & informatieve verhalen over haar jeugd en mooie plekken in Dordrecht en omgeving tijdens deze wandeling.

De start van de wandeling was wat onstuimig en nat, maar al snel klaarde het op en het merendeel van de wandeling heeft gelukkig de zon geschenen.

Groeten, Niek Fraterman

BSG wandeling Driebergen-Zeist op zondag 10 november

Beste wandelaars,

Hierbij wat foto’s van de BSG wandeling rondom Driebergen-Zeist van zondag 10 nov.

Veel deelnemers, mooie route ( met dank aan Marianne ), prima wandelweer, kunst, mooie herfstkleuren en een passende afsluiting.

De volgende wandeling is zondag 8 december op het eiland van Dordrecht. Jolijn van Eldrik heeft een walk-your-roots wandeling uitgezet op het eiland waar ze geboren en getogen is.

Groeten, Niek Fraterman