Verhalen

Nieuwjaars weekend 2023 op 21 en 22 januari

De locatie was dit keer het Nivonhuis Koos Voorrink in Lage Vuursche met ruim 20 deelnemers.

Zowel op zaterdag als zondag was er vanuit het Nivonhuis een wandeling, die beiden liepen door  het mooi en afwisselende landschap rond Lage Vuursche. De omgeving was extra fraai, doordat er het hele weekend een flinke laag sneeuw lag; een echt cadeau.

Na de wandeling op zaterdag is er geproost op het nieuwe activiteiten jaar, helaas zonder oliebollen van Marjan en Rene maar wel met 0% bubbels en appeltaart.

Alles is schoon opgegaan

Waarna een ieder aan de slag ging voor de gezamenlijke maaltijd, waarbij van te voren is toebedeeld wat een ieder moest bereiden voor deze maaltijd. Daardoor was er weer een gevarieerd menu met keuze uit 4 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 4 nagerechten.

Na de maaltijd was er nog een gezellig samen zijn in de zaal, die door de Bergsportgroep was gereserveerd in het Nivonhuis.

Klimcompetitie 14 dec 2022

We kijken terug op een geslaagde eindejaar klimcompetitie van onze Nivon Rotterdam bergsportgroep. Dit jaar gelukkig weer zonder Covid restricties, kunnen houden in ‘de Klimmuur’ aan de Prinsenlaan.
Een enigszins uitgedund veld van 10 klimmers heeft er zin in gehad. De competitie gaf aanzet om te presteren, hoewel sommige van ons dat niet zullen willen erkennen ;-).   

Buiten eigen geloof in en tot verrassing van haar eigen prestaties haalde MarieLouise een speciaal in het leven geroepen erkenning.  Nm de poedel prijs, niet voor de laatste maar voor de vierde plaats en dat in het veld waarin louter cracks presteren.  Voorwaar een fantastische prestatie vond een ieder. 

Erik H. (organisatie) had weer voor leuke prijsjes had gezorgd,  Erikjan streek met de derde plaats een mooie mok op, enjoy EJ… Bart C had mazzel met zijn 2de plek die avond, steevast ergens bovenaan eindigend, ontving hij pommade om zijn vingertoppen te verzachten.  Wij denken dat Marjolijn er blij mee is geweest. 

Erik H. veroverde weer de 1ste plaats, dit betekende een reprise voor de boulder-wisseltroffee en ontving zelf de bijbehorende ‘pofballen’ prijs.  Dit zal heb verder helpen zijn krachten in de boulderhal van o.a. Delft Blue op peil te houden en volgend jaar weer te vechten voor zijn welverdiende plek. 

Tenslotte dank aan het BSG bestuur dat een drankje aanbod op deze weer fijne avond.  Tot volgend jaar allen…….

Uw rapporteur Pieter.

 

In de groepsfoto van links en met de klok mee : Erikjan, MarieLouise, Luc, Remco, Rene, Albert, Bart, Henk, Erik en Pieter

Wandeling Driebergen-Zeist naar Maarn 11 dec2022

Veel deelnemers waren met de auto gekomen en deze bij station Maarn gezet om vervolgens met de NS sprinters terug te reizen naar Driebergen.

De NS-wandeling van circa 16 kilometer begon bij het NS station Driebergen en liep door bossen, over zandverstuivingen en langs heidevelden. De route liep grotendeels over onverharde paden en lanen. De lunch werd genuttigd op een bankje bij de Pyramide van Austerlitz, die een aantal jaren geleden is terugbracht in de originele staat en nu alleen tegen betaling is te bezoeken. Het was rustig winterweer met een temperatuur van net boven nul en geen zon. Met weinig wind en helder weer was het een prima wandeldag. Er waren helaas om diverse redenen wat afmeldingen, maar de 10 deelnemers hebben genoten van de mooie en afwisselende route.

Wandelweekend Eifel, 15/16 okt 2022

15/16 oktober is er een wandelweekend in de Eifel geweest. We liepen van Eicherscheid (waar we ons vervoer lieten staan) naar Monschau. Hier hebben overnacht in het kasteel van Monschau waarin de jeugdherberg Monschau-Burg is gevestigd. De volgende dag terug naar Eicherscheid via een andere uitdagende route. Het was een aangenaam weekend met zaterdag afwisselend weer met regenbuien en een zonovergoten zondag. We hebben ons kunnen laven aan de prachtige herfstkleuren van het bos, een gezelschap van fijne mensen en het matig genot van een Duits biertje en wijntje.
Bert wordt weer hartelijk bedankt voor het uitzetten van de wandelingen, George voor het regelen van de accommodatie in de Burcht… Oh ja graag weer volgend jaar!

BSG wandeling Gilzen Rijen. 13 nov 2022

Nivon BSG Rotterdam wandeling op 13 november rondom Gilze Rijen :

De wandel startte bij het NS station van Gilze Rijen.  Na een paar dorpsstraten liep de wandeling door  gevarieerd bos via een wirwar van smalle padje naar een stuk open boerenland. Na het passeren van een autoweg liep de wandeling via mooie boswegen en paden om uit te komen bij een aantal fraai gelegen meertjes. Deze meren zijn zogenaamde leemputten, die ooit zijn ontstaan door het winnen van klei ten behoeve de steen en dakpan fabricage. Aan de oever van deze meertjes werd in de zon de lunch gebruikt, waarna er nog een extra rondje om een aantal van de meertjes is gewandeld. Daarna ging de route over een weggetje langs het spoor en een stuk bos terug naar het station van Gilze Rijen.  Door afmeldingen t.g.v. Corona deden aan deze wandeling maar 11 leden mee, die dankzij de vele zonuren hebben genoten van een fraaie en aangename wandeling.

BSG wandeling van 11 sept 2022, M. Steendijkpolder via Staelduinse bos naar HvH

Beste wandelaars,

Hierbij wat foto’s van de BSG wandeling van afgelopen zondag van metro Steendijkpolder, via Staelduinse Bos naar Hoek v Holland.

Afwisselende wandeling, lekker weer en goed gezelschap. En….. een educatieve excursie door vrijwilligers van “vrienden van het Staelduinse bos”. Waarvan we leerde over het ontstaan van het bos en wetenswaardigheden over de bomen die hier groeien. Bezoek eens hun website https://hetstaelduinsebos.nl/

Met dank aan Henk voor het uitzoeken van de route en het regelen van de excursie in het bos. Henk kon zelf helaas niet meewandelen, wegens een blessure; hopelijk gaat het snel beter met hem.

BSG wandeling Nesselande, zondag 26 juni 2022

Op zondag 26 juni was er weer een BSG wandeling van circa 16 km, die deze keer dicht bij huis was, met een start bij metrostation Nesselanden.

Onder leiding van Marjan liepen weer eerst door een groen strook in de moderne wijk Nesselande, maar al snel wandelden we over fietspaden en graspaden door de aangrenzende polder naar de Willem Alexander roeibaan bij de Rottemeren. Na een aangename lunch in het veld liepen we via de ‘blauwe brug’ over de Rotte naar het Hoge Bergse Bos, over het natuurpad en om de klimberg Mont Cervino waarna de heuvel met uitkijkpunt Luhrs achter het skicentrum werd beklommen. Boven op deze heuvel was naar alle zijden een mooi zicht op onder meer  de skyline van Rotterdam en die van Den Haag. Na afdaling van de heuvel werd de Rotte weer overgestoken en ging het via een verrassende, groene route naar het wijkpark Taka Tuka tuin in de wijk Zevenkamp, waar we werden getrakteerd op verse kruidenthee. Met dank aan Marjan voor het bedenken van deze route, de begeleiding tijdens de wandeling en de gastvrije ontvangst in de Taku Taku tuin. Mede door het lekkere wandelweer en het goede gezelschap was het weer een zeer geslaagde BSG wandeling.

BSG wandeling Hollandse Rading van zondag 22 mei 2022

De BSG wandeling op zondag 22 mei was een rondwandeling van circa 15 km vanaf NS station Hollandse Rading. De gevarieerde route aan de westzijde van het station ging door bossen, landgoederen en over heide velden. Ook de karakteristieke gebouwen van Zonnestraal werden aangedaan : vroeger een sanatorium, maar nu horeca en bedrijfspanden..

Het was de hele zon prima wandelweer met veel zon, waardoor de tien deelnemers een aangename zondag hebben gehad.