Verhalen

BSG wandeling Gilzen Rijen. 13 nov 2022

Nivon BSG Rotterdam wandeling op 13 november rondom Gilze Rijen :

De wandel startte bij het NS station van Gilze Rijen.  Na een paar dorpsstraten liep de wandeling door  gevarieerd bos via een wirwar van smalle padje naar een stuk open boerenland. Na het passeren van een autoweg liep de wandeling via mooie boswegen en paden om uit te komen bij een aantal fraai gelegen meertjes. Deze meren zijn zogenaamde leemputten, die ooit zijn ontstaan door het winnen van klei ten behoeve de steen en dakpan fabricage. Aan de oever van deze meertjes werd in de zon de lunch gebruikt, waarna er nog een extra rondje om een aantal van de meertjes is gewandeld. Daarna ging de route over een weggetje langs het spoor en een stuk bos terug naar het station van Gilze Rijen.  Door afmeldingen t.g.v. Corona deden aan deze wandeling maar 11 leden mee, die dankzij de vele zonuren hebben genoten van een fraaie en aangename wandeling.

BSG wandeling van 11 sept 2022, M. Steendijkpolder via Staelduinse bos naar HvH

Beste wandelaars,

Hierbij wat foto’s van de BSG wandeling van afgelopen zondag van metro Steendijkpolder, via Staelduinse Bos naar Hoek v Holland.

Afwisselende wandeling, lekker weer en goed gezelschap. En….. een educatieve excursie door vrijwilligers van “vrienden van het Staelduinse bos”. Waarvan we leerde over het ontstaan van het bos en wetenswaardigheden over de bomen die hier groeien. Bezoek eens hun website https://hetstaelduinsebos.nl/

Met dank aan Henk voor het uitzoeken van de route en het regelen van de excursie in het bos. Henk kon zelf helaas niet meewandelen, wegens een blessure; hopelijk gaat het snel beter met hem.

BSG wandeling Nesselande, zondag 26 juni 2022

Op zondag 26 juni was er weer een BSG wandeling van circa 16 km, die deze keer dicht bij huis was, met een start bij metrostation Nesselanden.

Onder leiding van Marjan liepen weer eerst door een groen strook in de moderne wijk Nesselande, maar al snel wandelden we over fietspaden en graspaden door de aangrenzende polder naar de Willem Alexander roeibaan bij de Rottemeren. Na een aangename lunch in het veld liepen we via de ‘blauwe brug’ over de Rotte naar het Hoge Bergse Bos, over het natuurpad en om de klimberg Mont Cervino waarna de heuvel met uitkijkpunt Luhrs achter het skicentrum werd beklommen. Boven op deze heuvel was naar alle zijden een mooi zicht op onder meer  de skyline van Rotterdam en die van Den Haag. Na afdaling van de heuvel werd de Rotte weer overgestoken en ging het via een verrassende, groene route naar het wijkpark Taka Tuka tuin in de wijk Zevenkamp, waar we werden getrakteerd op verse kruidenthee. Met dank aan Marjan voor het bedenken van deze route, de begeleiding tijdens de wandeling en de gastvrije ontvangst in de Taku Taku tuin. Mede door het lekkere wandelweer en het goede gezelschap was het weer een zeer geslaagde BSG wandeling.

BSG wandeling Hollandse Rading van zondag 22 mei 2022

De BSG wandeling op zondag 22 mei was een rondwandeling van circa 15 km vanaf NS station Hollandse Rading. De gevarieerde route aan de westzijde van het station ging door bossen, landgoederen en over heide velden. Ook de karakteristieke gebouwen van Zonnestraal werden aangedaan : vroeger een sanatorium, maar nu horeca en bedrijfspanden..

Het was de hele zon prima wandelweer met veel zon, waardoor de tien deelnemers een aangename zondag hebben gehad.

BSG wandeling Goirle 10 april 2022

De BSG wandeling op 10 april startte nabij de kerk van Goirle. De route liep langs beekjes en door boerenland, maar ook door fraaie bossen van het landgoed Gorp & Goovert. Hele dag was het prima wandelweer en toch was het erg rustig langs de route en waren er weinig andere wandelaars. Door omstandigheden waren er helaas maar 6 BSG-deelnemers;  de thuis blijvers hebben een fraaie en aangename wandeling gemist. Met dank aan Ton voor het voorstellen van deze wandel-route.

Groeten,

Niek

BSG weekend 2/3 april, de Banjaert, Wijk a Zee.

Het is een geslaagd weekend geweest in Nivonhuis de Banjaert op 2 en 3 april met 2 mooie wandelingen met zonnig wandelweer. 24 enthousiaste bergwandelaars, w.o. 3 kinderen, die de duinen van de Noord Hollandse kust hebben bestegen en zelfs sneeuwvelden getrotseerd.

Regelneef George, bedankt voor het regelen van de Banjaert, Niek voor alle belangstellende voor het weekend op een rijtje zetten, ze bleven druppelen! Marianne, Yvette en Frans voor de keuze van de wandelingen, Het gezamenlijke diner op zaterdag is deze keer niet onderling gedeeld maar georganiseerd door Marjan en Piet en met hulpkoks bereid, de afwassers en opruimers bedankt en natuurlijk…..allen voor de beleving van dit Banjaert weekend.

Bivak van 19/20 mrt 2022

We hadden 10 aanmeldingen voor de bivak van 2022 die reeds in 2019 is voorgelopen in Limburg. Andere jaren gelopen in België, gekozen voor de heuvels in ons schone Limburg omdat we tenslotte toch een bergsportgroep zijn. Helaas meld Ivan zich af met Covid en Bart in de loop van de week voor de bivak met griep. Dus met twee auto’s carpoolen naar Wijlre, Limburg waar Rene een heerlijke aankomst had voorgesteld en we van koffie en vlaai genoten op de parking voor de kerk.
Om 11:00H op weg op aanwijzingen en foto’s door Frits en Ruud, stortte Pieter al snel van het trottoir. Dat was niet leuk was voor zijn rechterheup met 15 kg op zijn rug, maar liep gelukkig goed af.
Karma voor een prachtige zaterdag, langs talloze Jezus en Maria vereringen en duidingen van hangplekken, met volop zon bij een strak fris windje. We genoten van ijs met aardbeien, een diner in het weiland voor de bivakplek en de avondzon.  Toch wat te laat en in het donker aankomen op de bivakplek hadden we een wat schuine nachtplek in loofbos, maar toch redelijk goed geslapen.. Volgens GPS van Rene hadden we de eerste dag erop zitten met 23 km.

Zondagochtend 0630h de wekker gezet, opbreken en van start met de aanwijzingen en met kaart voor dag2. De ontbijtplek had statafels waarop we onze eitjes en water voor koffie en thee konden koken. Met daarna en de loop van ochtend wat sneeuwvlokken.  Frisse dag met waterig zonnetje dat af en toe doorkwam, heck runderen en nog meer Jesus en Maria. Helaas moest Pieter in Vijlen opgeven om veel pijn in R heup en ook Ben een paar km verderop naar het noorden voelde zich behoorlijk ziek worden.

Het heeft niets afgedaan van dat het een geweldig weekend was, twee dagen met totaal 50km lopen gaf het gevoel van een midweek.
Frits en Ruud hartelijke dank voor de voorbereiding, smaakt ook weer voor 2023.

BSG klimcompetite 2021, mrt 2022

Verslag van de uitgestelde klimcompetitie 2021 die in maart 2022 is gehouden.

Na 3 keer afstel door de Covid restricties is het er toch van gekomen.

De prestaties bijgehouden op stickie notes, tenslotte gaat het over klimmen, wezen uit dat Eric Hulster weer op de 1ste plaats en daarmee een reprise had op de Boulder trofee, Bart C werd goede 2de.
Eric die de klimavond organisatie voor zijn rekening heeft genomen, had voor de no 1 en 2 nog een mooi prijsje, zeer geschikt om in je handen te wrijven. Tja je kan Eric niet een voorziene blik ontkennen, of drie keer boulderen in de week bij D Blue geen kampioen oplevert, hihi.
Rene verovert de poedelplek, maarr heeft zich wel tot ongekende hoogten geperst, hij stapte zelfs in een 6C, chapeau man…

Helaas konden niet alle klimmers van onze groep deelnemen, ziekte en gezondheid hebben hier en daar hun tol geëist. Gesupporterd door Remco, was het toch een leuke en geslaagde klimavond die we afgesloten hebben met een drink op traktatie van het bestuur.

BSG wandeling Capelle ad IJssel, 13 feb 202

Op 13 februari was er de maandelijkse BSG wandeling , die deze keer begon en eindigde bij metrostation De Terp in Capelle a/d IIssel.

Op deze wandeling ga je eerst naar de Hollandse IJssel, de pittoreske ‘grensrivier’ tussen Schieland en de Krimpenerwaard. Daarna rijgt de wandeling twee grote natuur- en recreatiegebieden in deze regio aaneen: eerst wandel je door Park Hitland, en daarna door het Schollebos. Ten slotte ga je over de kade van een oude ringvaart terug naar je startpunt  metrostation De Terp.

Wellicht mede door het goede wandelweer liepen 19 BSG leden mee met deze wandeling.

Met dank aan Marianne voor het selecteren van deze route en het gidsen tijdens deze wandeling.

Groeten,

Niek