16 juli – 12 aug 2023: Nivon Bergsport trefkamp, Camping Queyras, Frankrijk

Wanneer:
16 juli 2023 – 12 augustus 2023 hele dag
2023-07-16T00:00:00+02:00
2023-08-13T00:00:00+02:00
Waar:
Camping Le Gouret
D947
05470 Aiguilles
Frankrijk
Kosten:
zie informatiebrief
Het Bergsport Trefkamp strijkt dit jaar neer in een van de mooiste plekken van het Franse alpengebied: Camping aux milliards d’étoiles, gelegen op 1450 m hoogte in de Queyras, het zonnigste gebied van Frankrijk. Samen op avontuur, jong tot oud(er), zelforganiserend en zelfverzorgend met eigen vervoer. Prachtige bergen, weinig skiliften en lekker eten in het Frans-Italiaans grensgebied. Bij de treftent wordt elke avond koffie / thee gedronken en worden plannen gesmeed.
 
De Queyras is een van de meest geïsoleerde gebieden van Frankrijk, omringd door hoge bergen aan alle kanten. De bergen gaan tot net boven de 3000 m en er zijn geen gletsjers. Sommige van die 3000’ers zijn trouwens relatief eenvoudig te bedwingen. Het gebied is lange tijd Italiaans geweest, en dat merk je aan de sfeer – en het eten, die doen denken aan die van de Maritieme Alpen in Italië. Het hoogste dorp van Europa ligt in dit gebied, San Véran. De camping is omringd door een rijke flora en fauna, aan een beekje, met dorpjes dichtbij. Kijk bij de foto’s voor een impressie.
 
Op de camping is een bistro (koffie!) en een restaurant (pizza!) en elke ochtend komt de bakker met vers brood. Er is een wasmachine en droger. De camping heeft veel schaduw en aan de rand ligt de rivier de Guill. Er stroomt ook nog een klein beekje door de camping.
Het dorpje Aiguilles ligt op 800 meter van de camping, stroomafwaarts. Er is een pad binnendoor om er te komen. Daar is een zwembad, een kleine supermarkt, drogist, post, café, restaurant, en VVV. Het grotere dorp Abriès, stroomopwaarts, ligt iets verder weg, maar ook binnendoor aan te wandelen. Kort ritje met de auto. Is een erg mooi dorp. En verder zijn er natuurlijk heel veel mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld op het grensgebergte tussen Frankrijk en Italië en iets verder rond de Monte Viso (3841 m). De prachtige hut, Lago Verde, ligt net in Italië. Vlakbij de camping ligt een grote kennel met allerlei poolhondenrassen, die leuk is om te bezoeken.
 
Prijs: Volwassenen €1, kids €0,50 pppd plus camping: €6,50 (volw.), €4,40 (3-12 jr), auto €3 per dag (tarieven 2022).
 
Kijk voor meer informatie op de andere pagina’s van het menu (op de telefoon is het menu het grijze balkje bovenaan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.