Activiteitenweek België

Wanneer:
23 juni 2019 @ 12:00 – 29 juni 2019 @ 10:00
2019-06-23T12:00:00+02:00
2019-06-29T10:00:00+02:00
Waar:
Camping
Olloy-sur-Viroin
5670 Viroinval
België
Kosten:
+ €5 p/d voor niet BSG leden
Contact:

Activiteitenweek 2019 Viroinval (België)              

Zoals reeds eerder aangekondigd organiseer ik (Albert), net als vorig jaar, in Viroinval een activiteitenweek. Deze keer in de periode 23 t/m 29 juni. Niet te ver weg, zodat het ook voor een paar dagen de moeite loont. En bovendien in een van de mooiste gebieden van België. Viroinval ligt tussen Philippeville en de Franse grens.

In dit gebied, rondom de rivier de Viroin tot aan de Franse grens, zijn zeer veel wandelpaden. 

In het boek “Wandelen door de mooiste landschappen van België” staat bij 2 wandelingen rond Nismes: “Diep in het linkerbeen van de provincie Namen ontvouwt zich een merkwaardige, nogal sprookjesachtige omgeving, Tussen de welvende graslanden gapen hier en daar diepe rotskloven”.

Meer richting de Franse grens is het gebied meer verlaten en begroeid met bos.

Voor degenen die willen klettersteigen is er dichtbij een locatie in een oude marmergroeve waarvan het gedolven marmer zelfs in het paleis van Versailles in is verwerkt. We zijn naar deze groeve nu al 2 jaar achterheen geweest, en het was geweldig.

Verder zijn er verschillende klimgebiedjes in de omgeving, en enkelen wat verder weg, zoals het welbekende Freyr.

Daarnaast komen in de omgeving ook cultuurliefhebbers aan hun trekken. O.a. oude stadjes, abdijen, kastelen, musea en een prehistorische grot.

En in Chimay is de brouwerij van het gelijknamige bier te bezoeken voor groepen. Dus, bij voldoende deelname aan deze week moet dat te regelen zijn!   

Het is de bedoeling dat we gaan kamperen op een camping in Olloy-sur-Viroin. Deze camping ligt heel centraal in het gebied en op een mooie locatie. Weliswaar wat aan de grote kant, maar in de geplande periode is het er nog heel rustig.

Vanaf de camping zijn al hele mooie wandelingen te maken, en liggen de meeste van de 8 dorpjes waaruit Viroinval bestaat op dagtocht afstanden (v.v.). Bovendien ligt er op enige kilometers afstand  al een klein klimgebiedje waarvoor geen klimtoelating vereist is.

P1040312 Klettersteig nabij Viroinval.
*  Voor de groeve moet gereserveerd worden tegen een bescheiden bijdrage van € 4,– p/p. Er zijn in de geplande periode nu nog 4 dagen vrij (ma, di, wo en vr) maar dit kan snel veranderen. Als je wilt klettersteigen meldt dit dan uiterlijk 20 mei! 

Belangstelling?

Als je belangstelling hebt (ook voor een kortere periode dan een week) laat dit dan uiterlijk 26 mei * weten aan Albertvdniet@hotmail.com o.v.v. :

  • De periode dat je komt,
  • Of je wilt klettersteigen *,
  • Of je met de auto komt en wel of geen plek over hebt,
  • Of je mee wil rijden

Ik zie jullie reacties met veel belangstelling tegemoet!

Groeten van Albert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.