Bivak 2022, Limburg 19 en 20 maart

Wanneer:
19 maart 2022 @ 07:00 – 20 maart 2022 @ 20:00
2022-03-19T07:00:00+01:00
2022-03-20T20:00:00+01:00
Waar:
nog nader bekend maken
Kosten:
carpool
Contact:
Pieter de Greef
Bivak 2022, Limburg 19 en 20 maart @ nog nader bekend maken

Bivaktocht 19/20 maart 2022, Daar is ie weer!!!

Ons jaarlijks weekeinde “back to basic” van de Nivon Bergsportgroep Rotterdam.

Helaas door Corona 2 jaar weggeweest rekenen wij erop dat de bivaktocht in maart wel weer kan. Twee dagen stappen met je hele hebben en houden weg gepropt in de rugzak. Lekker 50 km stoempen over onverharde en half verharde paden met een overnachting in een dennenbosje onder de (hopelijk zichtbare) sterrenhemel. Een ieder die het al eens heeft gedaan weet hoe lekker het kan zijn….

 

Tevens de gelegenheid om je buitensportuitrusting (met uitzondering van je tent) eens grondig te testen op: Duurzaamheid, waterdichtheid, draagcomfort, temperatuurbereik en gewicht.
Ook de ultieme testcase van eigen conditie voor de aankomende zomer.

Kortom een weekend dat je eigenlijk niet zou mogen missen.

Vanwege de in 2020 nog heersende varkenspest, in een groot deel van de Belgische Ardennen, zijn we toen op zoek gegaan naar een on-Nederlands alternatief; het Mergelheuvellandschap van Limburg!

Snel voorbereid maar wat blij verrast tijdens de voorbereiding in 2020. Ondanks dat toen storm Ciara ons probeerde tegen te werken hadden we een droog weekend met prachtige vergezichten.

Al meer dan 100 jaar staat het  Zuid Limburgse Mergelland bekend als een wandelparadijs. Al rond 1900 reisden welgestelde Hollanders naar dit uniek stukje Nederland. Een netwerk van wandelpaden en inmiddels ook mountainbikepaden slingeren dwars door weilanden en korenvelden.

Zoals al gezegd lopen wij dit keer een deel van het Krijtlandpad; grindpaden op het glooiende plateau, steile bospaden, holle wegen, modderige boerenwegen door de weilanden van het ene draaihekje naar het andere. De beekdalen van de Gulp en de Geul bepalen de imposante vergezichten. Ook de vakwerkhuizen, de Mariabeelden, kastelen en kruizen op kruispunten van wegen bepalen het beeld langs de route. On-Nederlands zijn ook de soms flinke hoogte verschillen.

Wil jij van dit alles ook meegenieten en je pelgrim voelen in eigen land?

Aanmelden vóór zaterdag 12 maart! zodat wij een carpool indeling kunnen maken.

Voor opgave / inlichtingen / kun je contact opnemen met Piet de Greef.
E-mail  nivonbsgact.pdegreef@gmail.com

Eten, branders en pannen etc. door deelnemers per auto zelf te regelen. Vermeld ook of je al vervoer hebt, wilt en/of hoeveel vrije plaatsen beschikbaar in de auto, je mob-nummer e.d.  En ben je wel mobiel om bv naar een metrostation af te reizen e.d. geef dit aan.

De bivaktocht gaat weer of geen weer altijd door (*)!

(* disclamer blijft wel de covid / corona maatregelen )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.