Bivak weekend Ardennen België 23/24 maart, Trois Ponts en Stavelot

Wanneer:
23 maart 2024 @ 06:45 – 24 maart 2024 @ 19:00
2024-03-23T06:45:00+01:00
2024-03-24T19:00:00+01:00
Waar:
Verzamelen; Kerk Saint-Remacle, Trois-Ponts
Rue des Hézalles
4980 Trois-Ponts
België
Kosten:
€5 voor niet BSG leden
Contact:
Pieter de Greef

Daar is ie weer!! Ons jaarlijks weekeinde “back to basic”.

Samen met gelijkgestemden een weekend buiten in de bossen en dorpjes nabij Stavelot door te brengen. Slapen onder de sterrenhemel, onder een zeiltje op de grond of in jouw hangmat.

Dé gelegenheid om je buitensportuitrusting eens grondig te testen, maar wel zonder tent. En voor ieder die zijn conditie wil peilen, dit is jouw kans! Kortom, een weekend wat je niet zou mogen missen.

We hebben weer een prachtige tocht uitgezet in de omgeving van Trois Ponts en Stavelot van in totaal  45 kilometers te voet die zo ongeveer gelijk zijn verdeelt over beide dagen. We lopen met rugzak waarmee we de uitrusting voor het hele weekend in meenemen.

Dit jaar vertrekken we vanuit (en komen weer terug in) Trois-Ponts. Een dorp waar drie riviertjes bij elkaar komen te weten de Salm, l’Amblève en Rau de Bodeux. Het is een toeristisch gebied waarin we lopen om de watervallen van Coo heen en een groot deel van de dorpjes en bossen onder Stavelot zullen gaan verkennen.

We verzamelen nabij de Kerk Saint-Remacle, Rue des Hézalles in het centrum van het dorp. Uiterlijk 10:15h daar, aanvang bivaktocht 10:30h,  Reistijd vanuit Rotterdam is ongeveer 3uur!

Op de eerste dag lopen we met een grote boog om de watervallen van Coo heen en strijken neer op onze bivakplek onder Trois-Ponts. Op de tweede dag lopen we onder het stroomgebied van de l’Amblève waarbij we lopen over (on)verharde paden, een deel van de GR5 en GR14 zullen volgen en een doorsteek zullen maken. Als we op zondag weer terug zijn is er gelegenheid om samen nog even wat te eten & drinken voordat we weer huiswaarts gaan.

Wil je ook al dit moois beleven? Aanmelden vóór 15 maart!  zodat wij de carpool indeling op tijd kunnen maken.

Maximaal aantal deelnemers is 20, leeftijd 18 jaar en ouder.  Een goede conditie, ervaring met het lopen met bepakking tot 15 kg en een avontuurlijke inslag zijn gewenst. Eten, branders en pannen etc. door deelnemers per auto zelf te regelen.
Kaartmateriaal wordt verzorgt door de organisatie, neem een kaartenzak mee!

Bijdrage in de kosten:  Het event is gratis voor Nivon BSG leden, niet leden betalen €5 bijdrage voor de organisatie, Overmaken aan: NL75 INGB 0003360690 t.n.v. NIVON BERGSPORTGROEP, onder vermelding van: Nivon BSG Bivakweekend 2024.

Vermeld ook of je al vervoer hebt, wilt en/of hoeveel vrije plaatsen beschikbaar in de auto. Ben je wel mobiel om bv naar een metrostation af te reizen e.d.

Organisatie is in handen van  Mischa Verhaer en Frank Frumau.  Aanmelden en inlichtingen Piet de Greef, e mail; nivonbsgact.pdegreef@gmail.com

Meer info over deze tocht is te vinden in de (link naar) bijlage . Met hieronder een paar foto’s gemaakt tijdens het voorlopen van de bivaktocht.

De bivaktocht gaat, “weer of geen weer” altijd door! 

Met vriendelijke groet,
Het BSG bestuur,
Esther, George, Piet, Niek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.