HEMELVAARTWEEKEND 26 – 29 mei 2022

Wanneer:
26 mei 2022 – 29 mei 2022 hele dag
2022-05-26T00:00:00+02:00
2022-05-30T00:00:00+02:00
Waar:
Camping du Bocq, België
Domaine du Bocq
Av. de la Vallée 2, 5530 Yvoir
België
Kosten:
zie informatiebrief
Contact:

Beste leden van de Bergsportgroep.

Afgelopen twee jaar kon er helaas geen BSG Hemelvaart kamp worden georganiseerd wegens de Corona maatregelen. Maar gelukkig  kan de Nivon Bergsport groep dit jaar weer het  Hemelvaart kamp organiseren.

Wie, waar en wanneer? Het Hemelvaartweekend is dit jaar van donderdag 26 mei t/m zondag 29 mei. Wil je eerder komen of langer blijven, geef dat dan door bij de aanmelding. Het weekend is in de eerste plaats voor iedereen van de Nivon Bergsportgroep. Natuurlijk ook van harte welkom zijn: gezinsleden, kinderen, vrienden, vriendinnen, introducés, (m/v): allen die zin hebben in een lang weekend Ardennen!

We hebben plekken kunnen reserveren op de bekende camping du Bocq, Du Bocq ligt op twee kilometer van het dorpje Purnode in de Belgische Ardennen, zo’n beetje tussen Namen en Dinant op ruim 5 km vanaf de Maas. De camping ligt in een mooi dal aan een leuk riviertje; meer informatie is te vinden op de website van de camping  : www.domainedubocq.be

We staan op het kampeerveld “Bois” langs het riviertje, waar we voorheen ook stonden.

De BSG heeft een groepsreservering gedaan voor 15 plekken / 30 personen van donderdag 26 mei t/m zondag 29 mei. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan deze reservering worden uitgebreid, mits we dat tijdig aan de camping doorgeven.

Daarbij zal meer dan 2 personen op één plek of op woensdag arriveren geen probleem zijn. Voor extra plekken moeten we snel zijn (we hebben meerdere campings benaderd bijna alles zit al behoorlijk vol).

Je kunt er wandelen en klimmen in de directe omgeving, maar ook mountainbiken en kanoën valt onder de mogelijkheden. Leden moeten deze activiteiten wel zelf in onderling overleg regelen en ook zelf betalen.

Wandelen en klimmen. Wandelaars kunnen alleen of met elkaar op pad gaan. Direct vanaf de camping zijn er diverse wandel-mogelijkheden.

Klimmen kan in het nabij gelegen klimgebied Durnal, maar ook andere klimgebieden zijn vanaf de camping met een korte autorit te bereiken. Als je wilt klimmen in Durnal of een ander klimgebied in België, heb je een klimkaart nodig. NKBV leden kunnen het voordeligst een klimjaarkaart bij de NKBV kopen. KBF leden hebben sowieso toegang op de rots-massieven. Als je geen NKBV klimjaarkaart hebt en je bent geen KBF lid kun je alleen als gast van een KBF lid mee klimmen. Klimkaarten te bestellen bij de KBF a € 9 (€ 5 voor kind).Voor info kaarten zie www.klimenbergsportfederatie.be onder kop rotsklimmen – rotsmassieven- toegang niet leden. 

Barbecueën. We rekenen erop zaterdag 28 mei de traditionele “Barbecue” te houden door en voor iedereen die aanwezig is.  De organisatie ervan wordt onderling afgestemd en wordt natuurlijk bijgestaan door iedereen die zin heeft om te helpen. Zij kopen de ingrediënten centraal in. Op twee grote, Bergsportbarbecues wordt de kost gezamenlijk geroosterd, waarbij ook rekening wordt gehouden met vegetariërs. Kosten voor de barbecue zullen circa € 10,00 p.p. bedragen.

Opmerking : Het weekend is verder wat betreft de maaltijden volledig selfsupporting.

Aanmelden / betalen, Je kan je uiterlijk 11 april aanmelden bij Bert de Jeu via: bertdejeu@worldmail.nl

Bij aanmelding graag vermelden :

 • Wil je eerder komen of later vertrekken.
 • Hoeveel personen :
  – aantal volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar
  – aantal kinderen tot 12 jaar
 • Kom je met een gezinstent of een kleine tent of meerdere tenten.
 • Wil je ook klimmen en heb je een klimkaart van de NKBV of ben je KBF lid en kan je evt. klimkaarten organiseren (klimmen moet op een van tevoren vastgelegde dag!)
 • Kan je meehelpen aan de organisatie van de barbecue, spullen meenemen uit NL, ter plekke overleg over de inkopen en boodschappen doen (dus niet het tijdens de barbecue meehelpen, dat doen we met z’n allen).
  Kosten per plek(van do 26 t/m zo 29 mei):
  87 Euro per plek ( inclusief auto, tent en 2 volwassenen). Extra volwassenen / kind ouder dan 12 jaar is 11 Euro/nacht en kinderen t/m 12 jaar betalen 8 Euro per nacht.
  Kosten voor een extra nacht:
  29 Euro per plek (inclusief auto, gezins-tent en 2 volwassenen). Extra volwassenen / kind ouder dan 12 jaar is 11 Euro/nacht en kinderen t/m 12 jaar betalen 8 Euro per nacht.

  Betaling :
  Als je je aanmeldt, dan ga je ook de verplichting aan om uiterlijk 18 april te betalen aan de Bergsportgroep : NL75 INGB 0003360690 t.n.v. Stichting tot beheer van Nivon gebouwen.
  Onder vermelding van : BSG Hemelvaart 2022OPMERKING : Bestuur BSG heeft een groeps-reservering gedaan op duBocq en daarvoor ook reeds 100% moeten betalen. Bij annuleren tot 30 dagen voor Hemelvaart is altijd minimaal 30% verschuldigd.

Tot slot 

We verwachten dat veel BSG leden zich zullen aanmelden voor dit Hemelvaart kamp, zodat we weer als van ouds met zoveel mogelijk leden kunnen genieten van leuke buitensport activiteiten in de altijd weer mooie Ardennen.

Het BSG bestuur : Esther, George, Piet, Niek plus Bert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.