Nivon bergsportgroep wandeling Hilvarenbeek

Wanneer:
18 november 2018 hele dag
2018-11-18T00:00:00+01:00
2018-11-19T00:00:00+01:00
Waar:
Grand Café De Zwaan, verzamelen
Vrijthof 17
5081 CA Hilvarenbeek
Nederland
Contact:
Niek Fraterman, Wandel commissie

Beste wandelvrienden en – vrienden,

Dit keer heeft Peter Staal een idee geopperd voor een grensoverschrijdende wandeling vanuit Hilvarenbeek in Noord-Brabant. We gaan vanuit het centrum van Hilvarenbeek wandelen naar het Landgoed Gorp en Roovert, we lopen op de grens van Nederland en België, ten zuiden van Tilburg. Op deze wandeling maken we ook kennis met het zomerverblijf van de toenmalige Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel en kunnen we ook nog genieten van een aantal kunstwerken van deze kunstenaar. De wandeltocht is vanaf het startpunt naar het eindpunt ca. 18 km.

Landgoed Gorp en Roovert is een uitgestrekt landgoed (1200 ha) met oude loof-, naald- en gemengde bossen, cultuurgronden, heide, vennen en over een lengte van vijf kilometer een nog volop meanderende Rovertse Leij met enkele afgesneden oude meanders. Het landgoed is in het bezit van de familie Van Puijenbroek (Belgisch-Nederlandse krantenmagnaat) en toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Startpunt/eindpunt

We verzamelen om 11.00 uur in Grand Café De Zwaan voor een kopje koffie/thee. Dit was ook een vroegere pleisterplaats van Koningin Juliana en Prins Bernhard: adres: Vrijthof 17, 5081 CA Hilvarenbeek. In de omgeving van het Vrijthof zijn er voldoende mogelijkheden om gratis te parkeren. Het OV naar Hilvarenbeek is een lastig en tijdrovend verhaal. Wandelaars zonder auto willen we dus via carpooling naar Hilvarenbeek vervoeren. De afstand vanaf Rotterdam-Centrum is ca. 88 km, rijtijd ca. 80 min.

Voor wie dat wil…drinken we nog een glaasje of nuttigen we nog een frietje op het Vrijthof, het eindpunt van deze prachtige wandeling!

Let op : tijdens de wandeling zijn er géén horecavoorzieningen, dus neem zelf voldoende eten en drinken mee. Er is een leuke plek om te picknicken…precies op de grens, op het punt waar de Roovertse Ley Nederland binnenstroomt.

=====================================================================================================

De aanmelding voor deze wandeling verloopt via e mail naar Niek Fraterman.  Wil je mee met deze wandeling geef dan een reactie op deze activiteit. 

Geef bij je aanmelding ook aan of je graag met iemand wil meerijden/ of hoeveel mensen eventueel kunnen meerijden en waar ze kunnen instappen.

 

Met vriendelijke groet, Peter Staal & Niek Fraterman, Marianne Giesbers en Yvette Rosenboom

 

Url naar de wandeling (click op “bekijk deze wandeling” : Informatie wandeling in Groene Netwerk Wissels Nr. 438

Eén gedachte over “Nivon bergsportgroep wandeling Hilvarenbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.