Packraft weekend 13 / 14 apr

Wanneer:
13 april 2019 @ 07:00 – 14 april 2019 @ 18:00
2019-04-13T07:00:00+02:00
2019-04-14T18:00:00+02:00
Waar:
Belgie, Semois rivier
Contact:
Pieter de Greef

Informatie Packraft weekend!

Voorlopig prikken we het weekend van 13-14 april. De waterstanden zijn dan traditioneel reeds hoog genoeg, en het wordt stilaan al wat warmer met langer daglicht.

Willen we opnieuw naar de Semois (2018), of graag een andere rivier gaan ontdekken? Dan denkt Willem bijvoorbeeld aan de Ourthe (logistiek een beetje moeilijker, maar lukt ook wel).

Mocht er op de Semois/Ourthe te weinig water zijn dan kan worden uitgeweken naar de Grensmaas (omgeving Maasmechelen). Daar kunnen ook tweedaagse tochten worden gedaan!

Er wordt buiten overnacht of er kan overnacht worden op “Camping de la Semois”(1).

Kosten:
Voor een absolute ‘basic’ package 2 dagen Semois/Ourthe met bivakkeren, waarbij de deelnemers zelf de maaltijden voorzien zijn de kosten 931€ voor 6 personen of 1046€ voor 8 personen. Indien  het aantal aanmeldingen groot genoeg is voor de organisatie van een tweede weekend wordt 10% korting gegeven!
In de basic package is inbegrepen de huur van de pack-raft, peddel, reddingsvest, waterdichte zak (90ltr) en neopreen sokken. Willem zorgt verder voor de kennisoverdracht van het pack-raften, is  uw gids over de rivier en heeft mooie verhalen over Groenland!
De overige kosten voor transport, maaltijden, kamperen (€10), etc. worden 1/1 gerekend. 
Om reden dat de kosten voor de pack-raft organisatie vooruit betaalt worden zal de eenmaal ingeschreven deelnemer zelf voor vervanging zorgen indien hij/zij niet aan het weekend kan deelnemen. Eerst uit de (mogelijke) reserve inschrijvers.

Vereisten deelnemers: goede conditie en een sportieve inslag.

Organisatie: Het weekend wordt georganiseerd in samenwerking met Willem van Doorne, packrafter en outdoorman pur sang die veel van zijn reizen pack-raftend heeft gedaan, zie zijn blog https://willemvandoorne.wordpress.com.

Wat is packraften: Een pack-raft is een eenpersoons opblaasbare kajak die leeg, als een pak in of op de rugzak meegedragen wordt. Het pakket(je) kajak weegt ca 2,5 tot ca 5 kg incl. de toebehoren die onder kosten zijn vermeld.  De pack-raft wordt opgeblazen met behulp van een pompzak. Je rugzak en wandelschoenen gaat in de waterdichte zak die voorop de pack-raft wordt bevestigd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.