Sluiting datum inschrijven Packraft weekend 13-14 april 2019

Wanneer:
15 december 2018 @ 11:45 – 12:45
2018-12-15T11:45:00+01:00
2018-12-15T12:45:00+01:00
Waar:
semois, Belgie!
Kosten:
ziet bericht
Contact:
Piet de Greef

Pack-raft weekend 13/14 April 2019

Beste Nivon (berg) sportievelingen,

Door het succes van vorig jaar willen we ook in 2019 in, samenwerking met Willem van Doorne, een pack-raft weekend organiseren.

 

Het weekend gaat door bij minimaal 6 en max. 8 aanmeldingen. Indien er meer dan acht en minimaal zes aanmeldingen zijn dan wordt een tweede weekend georganiseerd.  Anders worden deze aanmeldingen op een reserve lijst geplaatst.

De inschrijving is op volgorde van aanmelden!

Voorlopig prikken we het weekend van 13-14 april. De waterstanden zijn dan traditioneel reeds hoog genoeg, en het wordt stilaan al wat warmer met langer daglicht.

Willen we opnieuw naar de Semois (2018), of graag een andere rivier gaan ontdekken? Dan denkt Willem bijvoorbeeld aan de Ourthe (logistiek een beetje moeilijker, maar lukt ook wel).

Mocht er op de Semois/Ourthe te weinig water zijn dan kan worden uitgeweken naar de Grensmaas (omgeving Maasmechelen). Daar kunnen ook tweedaagse tochten worden gedaan, echter minder ideaal om te bivakken. Het zou daar ook mogelijk zijn om aansluitend in één weekend 2x een dagtocht te doen, dan komt ook iedereen aan bod!

Als er mogelijkheden zijn om in de natuur te bivakken willen we daar in overleg gebruik van maken. Indien de meerderheid bivakken niet zien zitten dan kan langs de Semois , overnacht worden op “Camping de la Semois”(1). 

Kosten:
 Voor een absolute ‘basic’ package 2 dagen Semois/Ourthe met bivakkeren, waarbij de deelnemers zelf de maaltijden voorzien zijn de kosten 931€ voor 6 personen of 1046€ voor 8 personen. Indien  het aantal aanmeldingen groot genoeg is voor de organisatie van een tweede weekend wordt 10% korting gegeven! 
In de basic package is inbegrepen de huur van de pack-raft, peddel, reddingsvest, waterdichte zak (90ltr) en neopreen sokken. Willem zorgt verder voor de kennisoverdracht van het pack-raften, is  uw gids over de rivier en heeft mooie verhalen over Groenland!
De overige kosten voor transport, maaltijden, eventueel kamperen, etc. worden 1/1 gerekend. 
Om reden dat de kosten voor de pack-raft organisatie vooruit betaalt worden zal de eenmaal ingeschreven deelnemer zelf voor vervanging zorgen indien hij/zij niet aan het weekend kan deelnemen. Eerst uit de (mogelijke) reserve inschrijvers.

Vereisten deelnemers: goede conditie en een sportieve inslag.

Organisatie: Het weekend wordt georganiseerd in samenwerking met Willem van Doorne, packrafter en outdoorman pur sang die veel van zijn reizen pack-raftend heeft gedaan, zie zijn website https://willemvandoorne.wordpress.com.

Wat is packraften: Een pack-raft is een eenpersoons opblaasbare kajak die leeg, als een pak in of op de rugzak meegedragen wordt. Het pakket(je) kajak weegt ca 2,5 tot ca 5 kg incl. de toebehoren die onder kosten zijn vermeld.  De pack-raft wordt opgeblazen met behulp van een pompzak. Je rugzak en wandelschoenen gaat in de waterdichte zak die voorop de pack-raft wordt bevestigd. In het geval van een heel weekend blazen we de pack-raft  dus twee keer op.

(ziet https://www.off-trail.be/  en of de Nivon packraft activiteit van 2018.

Aanmelden:  Tot uiterlijk 15 december bij Piet de Greef, e mail piet.degreef@gmail.com  onder vermelding van Packraft weekend 2019.  
–             Geef aan of je ja of neen wil bivakken
–             Eigen vervoer hebt die je wilt delen om te carpoolen  (geef aan aantal personen) 
–             Of je wilt carpoolen.

Groet namens bestuur van de bergsportgroep Rotterdam,

Piet de Greef, e mail piet.degreef@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.