Wadlooptocht Ameland 25 Aug 2018

Wanneer:
25 augustus 2018 – 26 augustus 2018 hele dag
2018-08-25T00:00:00+02:00
2018-08-27T00:00:00+02:00
Waar:
Restaurant Land en Zeezicht
Grandijk 2
9151 AE Holwerd
Nederland
Kosten:
meer dan € 24,50
Contact:
Niek Fraterman
via een reactie op dit event.

Helaas is de waddentocht afgelast ivm harde wind en hoog water.

Dames, Heren,

Net als vorige jaren gaan we dit jaar ook weer met de BSG Nivon Wadlopen. Er is gekozen om weer eens vanaf Holwerd naar Ameland te lopen en dan met de veerboot terug. Helaas zijn veel tochten naar Ameland eind  augustus / begin september reeds volgeboekt of vertrekken zeer vroeg in de morgen. 

Daarom is de keuze gevallen op zaterdag 25 augustus met een start bij de veersteiger van Holwerd om 14:30. We komen dan tegen 18:00 aan op Ameland, vervolgens lopen we naar Nes, waar we ook kunnen eten. Om 21:00 gaat de veerboot terug naar Holwerd, waar we om 22:00 arriveren.

Aangezien het dan wat laat is om naar huis te rijden, stellen we voor om te overnachten op de camping in Holwerd, waar we in het begin van de middag al de tent kunnen opzetten. Zondag 26 augustus kunnen we de liefhebbers nog wandelen rondom Holwerd, alvorens terug naar huis te rijden.

Deelname is mogelijk vanaf 14 jaar, maar onderschat de tocht niet : de afstand is circa 11 km., maar het is deels zwaar lopen in de modder en je kan niet rusten onderweg; alleen een korte drink/eet pauze. Voor meer info zie : http://www.wadlopen.net/tochten/ameland

De kosten van het Wadlopen ( incl. veerboot terug )  zijn 24,50 Euro per persoon. Daarbij komen nog de kosten voor vervoer, verblijf op de camping en eten.

Graag zo snel mogelijk aanmelden en wel s.v.p. uiterlijk 2 juni via een mail aan Niek Fraterman.

Op 1 juni waren er nog 22 plaatsen over terwijl van de BSG reeds 9 aanmeldingen zijn.  Er is veel belangstelling van anderen. Opmerking: bij aanmelding na 2 juni is meelopen wellicht mogelijk als de tocht nog niet is volgeboekt, maar je moet dan zelf de aanmelding / betaling regelen.

Er zijn ook mogelijkheden om reeds eerder naar Ameland te gaan of langer te blijven en niet met de veerboot dezelfde dag terug te gaan.

Dit moet je echter zelf regelen; wel bij aanmelding graag aangeven als je dit van plan bent. Vervoer van bagage vanaf Holwerd naar je bestemming op Ameland, terwijl je erheen wad-loopt: Tel. 0519-554259 www.devriesameland.nl (alleen info bagage vervoer).

Ook graag aangeven of je wilt meerijden of dat je andere lopers kan meenemen.

Groeten namens de Wandel-commissie,

Yvette, Marianne en Niek

Verzamelplaats: Restaurant Land en Zeezicht(consumptie verplicht) op de veerdam te Holwerd, hier melden bij de gidsen van Wadloopcentrum Fryslan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.