Activiteitenweek Viroinval 18 t/m 24 juni 2018

Verhaal activiteiten week van Frits,

Dit jaar eens een andere invulling voor een weekje weg met de Bergsportgroep. Op initiatief van Albert is een mooi gebied in België op de grens met Frankrijk uitgekozen als bestemming; het natuurpark de Viroinval. Viroin komt van het Keltische  “Virua” wat “stroom” betekent en Val staat voor Vallei. De riviertjes Viroin, Eau Noire en Eau Blanche hebben er drie valleien gevormd.

We hebben een deel van dit gebied al twee keer eerder bezocht tijdens bivaktochten en vorig jaar heeft hier ook al een “klettersteig weekend” plaatsgevonden door leden van onze Bergsportgroep.

Het 12000 ha grote Natuurpark Viroin-Hermeton beslaat een flink bosperceel met daarin 8 dorpen waarvan Nismes (spreek uit als; niemmuh!) de grootste is met het administratieve hart van de streek. Het geografische hart vormt het dorpje Olloy, gelegen aan de Viroin en kruising van wegen. Ons verblijf voor deze week, de camping Ardinam, ligt aan de rand van dit dorp. Een ruim opgezette camping met meerdere kampeervelden, vaste staplaatsen, verhuur caravans, een kinderbad, een ”bar-restaurantje” en last but not least een Vlaamssprekende behulpzame eigenaar(Coen).

Volgens de uitnodiging een prima uitvalbasis voor de 300km aan bewegwijzerde wandelingen in de omgeving, rotsklimmen en de genoemde klettersteig. Maar ook culturele bezoeken van een kasteel, een historische grot, musea, bierbrouwerijen en de dorpjes. Het natuurpark is in het leven geroepen met hulp van Europese subsidie, mede ingegeven door de bijzondere landschapsverschijningen met bij behorende Flora en Fauna. Hierdoor trekt het bloemen/planten-, vlinder- en paddenstoelenkenners aan. Zelfs uit Nederland.

Jammer dus dat we met al dit aanbod met slechts 6 deelnemers deze prachtige streek verder hebben verkend; wat hebben de thuisblijvers gemist? click hier om het complete verhaal te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.