Bivak van 19/20 mrt 2022

We hadden 10 aanmeldingen voor de bivak van 2022 die reeds in 2019 is voorgelopen in Limburg. Andere jaren gelopen in België, gekozen voor de heuvels in ons schone Limburg omdat we tenslotte toch een bergsportgroep zijn. Helaas meld Ivan zich af met Covid en Bart in de loop van de week voor de bivak met griep. Dus met twee auto’s carpoolen naar Wijlre, Limburg waar Rene een heerlijke aankomst had voorgesteld en we van koffie en vlaai genoten op de parking voor de kerk.
Om 11:00H op weg op aanwijzingen en foto’s door Frits en Ruud, stortte Pieter al snel van het trottoir. Dat was niet leuk was voor zijn rechterheup met 15 kg op zijn rug, maar liep gelukkig goed af.
Karma voor een prachtige zaterdag, langs talloze Jezus en Maria vereringen en duidingen van hangplekken, met volop zon bij een strak fris windje. We genoten van ijs met aardbeien, een diner in het weiland voor de bivakplek en de avondzon.  Toch wat te laat en in het donker aankomen op de bivakplek hadden we een wat schuine nachtplek in loofbos, maar toch redelijk goed geslapen.. Volgens GPS van Rene hadden we de eerste dag erop zitten met 23 km.

Zondagochtend 0630h de wekker gezet, opbreken en van start met de aanwijzingen en met kaart voor dag2. De ontbijtplek had statafels waarop we onze eitjes en water voor koffie en thee konden koken. Met daarna en de loop van ochtend wat sneeuwvlokken.  Frisse dag met waterig zonnetje dat af en toe doorkwam, heck runderen en nog meer Jesus en Maria. Helaas moest Pieter in Vijlen opgeven om veel pijn in R heup en ook Ben een paar km verderop naar het noorden voelde zich behoorlijk ziek worden.

Het heeft niets afgedaan van dat het een geweldig weekend was, twee dagen met totaal 50km lopen gaf het gevoel van een midweek.
Frits en Ruud hartelijke dank voor de voorbereiding, smaakt ook weer voor 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.