BSG-wandeling Barendrecht 9 juni

Tekst Marianne, foto’s Frans,

Met 10 wandelaars vertrekken we op zondag 9 juni voor een rondwandeling vanaf NS-station Barendrecht. Het zal tussen de vele regendagen een prachtige grotendeels zonnige wandeldag worden, waarbij het frisse windje zelfs welkom is.

Vanaf het station wandelen we via kronkelpaden door het park op het dak van het station naar de Zuidpolder. Dit gebied is de afgelopen jaren getransformeerd van landbouwgebied tot natuur- en recreatiegebied. Verruigd grasland, bosstrook, rietvelden, veel waterpartijen, grote ijzeren vogels als kunstobject, Schotse hooglanders, en een fantastische picknickplek midden in de waterplas op het kronkelende vlonder pad.

Daarna komt een mooi wandelpad direct langs de Waal. Helaas is het pad versperd ter hoogte van het zwembad en moeten we een stukje terug. 

We gaan nu een flinke wandellus door het Waalbos maken. Ook hier weer nieuwe natuur, met waterplassen, eenden-gezinnetjes, waterhoentjes op hun drijvende nestjes, schapen, rood-witte en zwart-witte Lakenvelder runderen. En als toegift een uil, of was het toch een sperwer? Via een overstapje lopen we het laatste stuk op een wandelspoor door hoog gras omzoomd door brandnetels en margrieten.

Weer terug aan de andere zijde van de Waal kunnen we nog een extra ommetje via Wevershoek maken, wat een totaal van 17 km betekent. We laten ons allemaal trakteren op dit mooie stukje wandelparcours door wat ouder bos met uitzichten op de Waal, en verderop bij een binnenwatertje is ook nog een zwanenpaar met 2 jongen te zien.

Deze route hebben we eerder gelopen in de coronaperiode. Evengoed was het weer een heerlijke wandeldag in goed gezelschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.