Jeugdbivak 15 sept 2018

Zaterdag 15 september was het zo ver: het 2e kinderbivak van de NIVON Bergsportgroep Rotterdam. Aan het begin van de middag verzamelden zich 9 kinderen en 4 vaders zich in Austerlitz. Omdat we tijd genoeg hadden om de bivakplek te bereiken, startten we met een geocache-route rond Austerlitz. Gelukkig konden we hierbij onze rugzakken nog even in de auto laten.

Nadat we alle 10 de caches gevonden hadden waren we weer terug bij de auto’s en kon de tocht naar bivakplek beginnen. Voor het eerste deel kreeg iedereen een kaart met een paar aanwijzingen om het eerstvolgende verzamelpunt te vinden. Al snel splitste de groep zich in drieën, omdat de ideeën over wat nou de snelste route was nog al verschilden. Maar iedereen wist het verzamelpunt te vinden (de Pyramide van Austerlitz). Omdat het al wat later in de middag was, waren we helaas te laat om de Pyramide nog te beklimmen. Dan maar snel door naar het volgende punt. Op basis van de kaart en een paar vage aanwijzingen moest de juiste route gevonden worden. En natuurlijk zonder hulp van de vaders. Maar het lukte! Iedereen vond de bivakplek.

Vanwege het mooie weer waren we niet de enige gebruikers van de paalkampeerplek van Staatsbosbeheer. Maar gelukkig was er ruimte genoeg voor alle bivakzakken en wings. Het grote voordeel van deze paalkampeerplek is dat er een pomp is met betrouwbaar grondwater, wat een hoop gesjouw scheelt met water.

Nadat iedereen zich geïnstalleerd heeft voor de nacht, was het tijd om te koken. En daarna (als het al donker begint te worden) werd het spannend met het spel de Weerwolven van Wakkerdam. Omdat  we dit spel voor het eerste speelden tijdens het eerste kinderbivak, is het nu meteen een traditie geworden. En dan is het tijd om te gaan slapen. Iedereen kruipt in zijn slaapzak en valt met de geluiden van het bos in slaap.

De volgende ochtend is het rustig aan ontbijten en inpakken. Daarna lopen we via een mooie route terug naar auto’s. Ook hierbij zijn het de kinderen die samen de route bepalen. Nadat we bij de auto’s aangekomen zijn, gaan we nog op zoek naar de bonus cache van de route van zaterdag. Daarna was het tijd voor de welverdiende traditionele afsluiting op het terras van een pannenkoekenhuis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.