Welkom op de website van de Nivon Bergsportgroep Rotterdam.

Heb je belangstelling om deel te nemen aan onze activiteiten?  We nodigen je van harte uit. Je sluit je aan bij ervaren mensen als je misschien denkt te weinig ervaring te hebben met bepaalde activiteiten. 
Stuur een bericht aan het bestuur van de bergsportgroep op de contactpagina of link onderaan deze pagina . 

Doe mee met onze activiteiten! Zie ons Activiteiten programma 2019. en kijk hiernaast in de agenda voor de opkomende activiteiten.

Actie voor het klimaat & duurzaamheid: De BSG is een voorstander van meer actie voor het klimaat & duurzaamheid . Een aantal van haar leden heeft meegedaan aan de klimaat-demonstratie, die op 10 maart heeft plaatsgevonden op de Dam in Amsterdam.

De Bivak 23/24 maart, was een succes, goed wandelweer maakte het verregende weekend van de voorbereiding goed. 13 enthousiaste deelnemers, uit de omgeving van Rotterdam en zelfs vanuit Limburg hebben deelgenomen aan dit avoontuurlijke wandelweekend vanaf de startplek in Nonceveu (nabij Aywaille), België. lees hier verder met een kleine foto impressie.


Jaarvergadering bergsportgroep,

4 April, heeft de algemene jaarvergadering plaatsgevonden in het Nivongebouw aan de Dirk Smitsstraat, Rotterdam.
Binnenkort komen de stukken en het verslag van de ALV op de website beschikbaar


Verslag wandeling Leersum 7 April

Leersum , Trage tocht

Het was een prachtige wandeling, behalve plassen en een zandverstuiving werkte het weer en het aangename gezelschap mee.  Click hier door naar verslag en een fotoselectie van de dag.

Packraft weekend 13/14 April

7 leden van de bergsportgroep hebben een prachtig weekend beleefd! Wel bijna winters aandoend, met flinke sneeuwbuien op zaterdag en nachtvorst tot -5°C op zondag. Dit was wel een beetje afzien, maar de groep is daar geweldig mee omgegaan en alles is zeer vlot verlopen. Het Packraft weekend was georganiseerd i.s.m. Willem van Doorne . Bezoek zijn website https://www.off-trail.be/ en of zijn blog met mooie foto’s van trekkings op Groenland https://willemvandoorne.wordpress.com/

Wandeling Bentwoud 12 Mei

Op zondag 12 mei kan je weer meewandelen met de Wandelcommissie van de Bergsportgroep Nivon Rotterdam. We gaan het Bentwoud verkennen en picknicken in de natuur. Het Bentwoud is een natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer en Boskoop. Het heeft een oppervlakte van 800 hectare en is daarmee het grootste van Zuid-Holland.

PICKNICK: de laatste wandeling voor de zomer combineren we met een gezamenlijke picknick. Iedereen neemt iets lekkers te eten en/of te drinken mee te nemen, wat je kan delen met de anderen. Zo ontstaat er een heerlijke lunch waar we met z’n allen van kunnen genieten. Ook handig als je een bord, beker en bestek meeneemt (er zijn vast mensen die een salade maken). click hier voor meer informatie.

Hemelvaartweekend, 30 mei – 2 Juni

De bergsportgroep Rotterdam organiseert weer een camping weekend met de Hemelvaart op de camping “Du Bocq”, Purnode, België . 
Een lang weekend om met de groep te wandelen en klimmen. We zijn meestal met ongeveer 35 deelnemers (waarvan ongeveer 9 kinderen). De plekken aan het einde van de camping in het bos zijn prima. Er wordt met kleine tenten gekampeerd. 
Een fijn weekend om kennis te maken met de Bergsportgroep van Rotterdam. Ga mee…….. Click hier voor de activiteit.


Aanbod Activiteitenweken in Frankrijk en België,

Frankrijk; We hebben het plan opgevat om een oude traditie, in ieder geval voor 1 keer, op te pakken. En terug te gaan waar het ooit begon: Orpierre !
Orpierre, gedomineerd door hoge kliffen, is een populaire bestemming bij liefhebbers van sportklimmen. De plek is het ook voor wandelaars dankzij de bewegwijzerde paden. En natuurlijk het (oude) dorp vol charme dat een opeenvolging biedt van pleintjes, steegjes met mooie huizen en overdekte doorgangen. Hoog boven het dorp kunnen we de kliffen van de Quiquillon, de Belleric en ook de Adrech beklimmen. Het klif van de Quatres Heures is dan weer ideaal als kennismaking met het klimmen.
We inventariseren nu of er belangstelling bestaat voor dit weekje Orpierre. En dan geen klim- en wandelweek, maar een activiteitenweek met voor elk wat wils.
Niet BSG leden betalen €10 p/d organisatie kosten. De 3e week van september is ook niet heilig.

België; Vorig jaar is van 18 t/m 24 juni in Viroinval een activiteitenweek georganiseerd Niet te ver weg, zodat het ook voor een paar dagen de moeite loonde. En bovendien een van de mooiste gebieden van België. Viroinval ligt tussen Philippeville en de Franse grens. In dit gebied, rondom de rivier de Viroin tot aan de Franse grens, zijn zeer veel wandelpaden.  Meer richting de Franse grens is het gebied meer verlaten en begroeid met bos. Voor degenen die willen klettersteigen is er een locatie in een oude marmergroeve waarvan het gedolven marmer zelfs in het paleis Versailles is verwerkt. Niet BSG leden betalen €5 p/d organisatie kosten.
Nb. Deze week is ook geschikt voor als je een kortere tijd wil deelnemen.

Belangstelling voor de activiteitenweken? lees hier het aanbod. En laat dan z.s.m. o.v.v. de periode(s) dat je wilt/kunt, weten via bestuur@nivonbergsportrotterdam.nl .


Bergsportkamp,

20 juli t/m 18 augustus.  Camping Fae’,  Sant’Antonio di Mavignola.
Heeft u al behoefte aan vakantie? Hier is alvast een voorproefje voor komende zomer: Het bergsporttrefkamp vindt plaats in de Brenta Dolomieten in Italië.
Het is midden in een prachtig wandelgebied: Adamello/Brenta. Diverse hutten maken een trektocht van meerdere dagen mogelijk. Daarbij is er in de Brenta veel te klimmen en vooral te klettersteigen. Klimwanden van Arco liggen op 45 minuten rijden.
zie: http://bergsporttrefkamp.blogspot.nl/p/trefkamp-2016.html