Nivon BSG Ardennen Weekend op 5 en 6 okt.

Op zaterdag verzamelden we in het plaatsje Recht bij de kerk. Recht ligt nog net in het Duitse deel van België, dus alle borden en winkels zijn in het Duits. Er hadden zich 15 personen aangemeld voor dit wandelweekend. Rond 11:00 vertrokken we en al snel liepen we over onverharde en half-verharde paden door een afwisselend landschap met bossen, weiden en af en toe mooie vergezichten. In de bossen waren er opvallend veel paddenstoelen te bewonderen. Na circa 8 km koos de helft van de groep voor de kortere wandeling rechtstreeks naar het natuur vriendenhuis Les Gattes, waar we gingen overnachten. De andere helft ging via een mooie route van 8 km met een interessante doorsteek en bestijging naar Les Gattes. Behalve de BSG wandelaars, waren er verder weinig andere gasten, zodat we wat meer ruimte hadden op de slaapzalen. Het koken met de zelf meegebrachte ingrediënten werd om praktische redenen in twee groepen gedaan en smaakte prima.

Op zondag begon de dag met regen en daarom besloot een aantal mensen om via een directe wandeling van 7 km terug te lopen naar de auto’s, die geparkeerd stonden in Recht. De rest van de groep koos voor een langere wandeling van 12 km en gelukkig stopte de regen na circa een uur. Het was ook op zondag  een afwisselende en mooie wandeling terug naar Recht. Het weekend werd afgesloten met koffie en gebak in de uitstekende konditorei in Recht.

Met veel dank aan Bert voor het organiseren van dit weekend, de reservering in Les Gattes en het uitzetten van de mooie wandelroutes op zaterdag en zondag.

Niek Fraterman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.