Packraft 14/15 april 2018 op de Semois met off-trail.be

Onze packraft op de Semois was door Henk Ribbink georganiseerd via Willem Vandoorne (zie zijn website http://www.off-trail.be/.)

Henk kent Willem van een eerdere packraft die hij heeft gedaan via http://hikingadvisor.be/. Wij hebben Willem leren kennen als een aimabele dertiger die zelf ook heeft genoten van het packraft weekend met ons Rotterdammers van de Nivon bergsportgroep. Willem van beroep geoloog, kon ons over het ontstaan van de Ardennen alles vertellen. Kortom een man naar bergsporters hart! 

Na onze voitures langs het spoor bij La Cuisine (Florenville) geparkeerd te hebben en onze backpacks volledig te hebben  afgevuld met +/- 4,5 kg packraft en toebehoren lopen we een half uurtje richting Chiny. Daar pikken we La Semois in het bos op en leren de packraft in gereedheid brengen voor het afzakken op de rivier. Van de Semois hebben we met een stroomsnelheid van +/- 10 m3/sec in twee dagen ongeveer 25 km afgelegd. Onderbroken met een fijne bivak in een beukenbos boven de rivier en eindigde met een stevige 9 km hike terug naar onze voitures. Een Belgische verfrissing te Florenville als afsluiting van een fijn weekend mocht natuurlijk niet ontbreken.  Lees ook het persoonlijke verhaal van E, Packraft april 2018

Dank Henk en Willem voor een geweldig weekend.

PS, Onze route vanaf Chiny op de Semois is op de topokaarten van Belgie (tip van Willem) goed te volgen : http://www.ngi.be/topomapviewer/public?lang=nl& (je selecteert links best de ‘klassieke kaarten’). Voor Nederland had Willem deze gevonden: http://www.opentopo.nl/

De waterstanden in de Ardennen en de daarmee ook de Semois kan je terugvinden: http://voies-hydrauliques.wallonie.be/opencms/opencms/fr/hydro/Actuelle/crue/index.html.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.