Wandeling Overveen 11 maart 2018

Marianne had leiding deze dag en heeft ivm het mooie weer de herfstwandeling uit de NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/03/de-nrc-herfstwandeling-geniet-van-de-kleuren-in-noord-holland-a1579841 gekozen! Een rondwandeling vanaf station Overveen, door bos en over landgoed Elswout.  Ruim 12 km die overigens niet is ingekort.  

We begonnen bij aankomst op station Overveen direct met koffie, daar waren we wel aan toe na de fietstocht in de regen naar Rotterdam CS;-).  Rond 11 uur waren onderweg, langs de spoorlijn en voormalige bleekvelden en bos naar een mooi meertje.  Daar in de buurt kunnen we Wisenten spotten.  Die zijn daarheen overgebracht vanuit Polen, in tegenstelling tot wolven die het gewoon lopend doen. Helaas we hebben ze niet gezien de wisenten dan!  Via een om mooie route om een water, door bos en nog poolshoogte nemen bij een betonnen overblijfsel van … (?) gaan we richting het zuiden, de maag knort nog niet maar we gaan buurten bij uitspanning Kraantje lek. 

Blijkt zomaar een van de oudste rustplaatsen te zijn van Noord Holland.  Kraantje lek is  door Marianne met vooruitziende blijk besproken. Het viel niet mee te kiezen maar uiteindelijk vielen uiensoep, pannenkoeken en een duitse biefstuk in de smaak en konden de meegebrachte boterhammen toedeledokie! Tijdens de lunch waren de big four van Noord Holland goed te spotten; vos, edelhert zwijn en oehoe.  Na de lunch richting landgoed Elswoud een mooi stukje Nederland.  Daar konden Bart en Marjolijn even uitblazen van een heftige lunch op het bankje van Cor en Wim die in 2015 35 jaar samen waren!  

Na een kleurig theehuis en zicht op de oranjerie hebben we op het landgoed nog een kunstenaar aan het werk gezien met een dier dat allang uitgestorven is in Nederland.   Tegen 1630h (uhh 5h voor 12 Km!) waren we terug bij het station Overveen en riep Marianne om dat er nog maar een minuut hadden om de trein te halen.  Nauwelijks nog tijd om afscheid te nemen van de deelnemers die met eigen vervoer waren gekomen moesten we rennen om de trein te halen. Ed die zijn eerste wandeling met de BSG liep kon de hardlopers van spoor 2 niet bijhouden en miste jammerlijk de trein.   Marianne heeft nog wel haar excuses via e-mail aangeboden. 

Wil je zelf een keer deze wandeling lopen kijk dan eerst op het programma van racebaan Zandvoort.  Helaas klink het motorgeluid van het circuit ver door in de omgeving. 

Dank je wel Marianne het was een heerlijke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.