Geocachen: basis.

Wanneer:
25 november 2018 @ 11:00 – 15:00
2018-11-25T11:00:00+01:00
2018-11-25T15:00:00+01:00
Waar:
Westlandse Polder nabij Maasdijk
Polderhaakweg & Nieuw Oranjekanaal
3151 XL Hoek van Holland
Nederland
Contact:
Martijn Blom
06-17400535

Nivon Bergsport Rotterdam organiseert een serie van vier geocache-activiteiten. Als je meer wilt weten over geocaching, is deze gelegenheid een prima manier om wegwijs te worden in een outdoor hobby met veel mogelijkheden. De serie is bedoeld voor iedereen die nog niet helemaal weet wat geocaching is. Pas op het is een verslavende hobby! 

Voor het programma en datum overzicht van deze activiteit.  URL: Geocache met nivon

 

Als eerste gaan we op zondag 25 november starten met de geocacheserie Westlandse Polder nabij Maasdijk. De wandeling is ca. 6 km en bestaat uit 22 caches, waaronder een ‘lost place’. De informatie uit de caches zal ons leiden naar de verstopte bonus. Voor de liefhebber zijn er in de buurt nog enkele andere verstopte caches.
Gedurende de wandeling gaan we in op verstoptechnieken, gebruik GPS, etiketten, de verschillende typen caches.

We starten om 11.00 uur met een korte uitleg en enkele instructies voor het gebruik van de app en/of GPS. Dan snel op zoek naar de eerste caches. Als het lukt, loggen we als ‘grote finale’ de bonus-cache. We verwachten rond 15.00 uur de geocache afgerond te hebben.

Coördinaten van verzamelen: N 51° 57.560′ E 004° 10.862′

Of: hoek Nieuw Oranjekanaal en Polderhaakweg kassengebied Maasdijk.

Vlak na de brug is het afspreekpunt.

Hier in de buurt is er plek om te parkeren of de fiets te stallen. 

Voorbereiding

Om goed beslagen ten ijs te komen, is het handig om een account te hebben. Ga naar www.geocaching.com en maak een account aan.

Installeer vervolgens een geocache app op je Smartphone.

De meest populaire app is de Geocaching.com app. Geocaching is de officiële geocaching app, maar is gedurende de jaren wel verdrongen door alternatieve apps. Een goed voorbeeld is c:geo die gebruik maakt van de open data van geocaching.com. Ook hier kan je je geoaching account activeren. Je kunt gebruik maken van gratis account. Voor 35 euro per jaar ben je premium lid.

Zie ook: http://gc-vi.nl/geocache-informatie/informatie-voor-beginners/geocaches-vinden-loggen-en-maken/hoe-maak-geocache-account/

In beide apps moet het mogelijk zijn om de kaart met caches van tevoren offline te zetten, om kosten te besparen op mobiele datagebruik. Let ook op dat GPS gebruik de accu van je telefoon snel leeg trekt, dus handig om iets van een powerbank bij de hand te hebben.

Verder handig normale wandeluitrusting, kompas, wat kleine ruilspulletjes voor in de cache.

Laat van tevoren even weten of je erbij bent bij Martijn Blom martijnblom@skpnet.nl.

06-17400535

Met vriendelijke groet

Martijn Blom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.