BSG 2018 nieuwjaarsweekend Havelte

BSG Nieuwjaars weekend Havelte,
Het nieuwjaarsweekend van 5, 6 en 7 januari is deze keer georganiseerd in het Natuurvriendenhuis “Het Hunehuis”. Dit keer een speciaal nieuwjaarsweekend omdat er aandacht wordt gegeven aan het 45-jarig jubileum van de Nivon Bergsportgroep Rotterdam. Het aantal deelnemers was nog niet zo hoog 39, waarvan er 28 al op vrijdag aankomen. Helaas was door een verbouwing een aantal kamers niet beschikbaar anders hadden we boven de 40 uitgekomen.

Op zaterdag werd onder leiding van Marjan Smorenburg een fijne wandeling gemaakt. Waarna om 15.00 uur met oliebollen, vers geproduceerd door Rene en Marjan en een welkomst-drankje het officiele BSG weekend werd gestart met een korte toespraak door voorzitter Albert van der Niet. 
Hierna is aan de slag gegaan met het bereiden van culinaire creaties voor het drie gangen zaterdagavond diner. Voor het diner was een verdeling gemaakt van de diverse gangen over alle deelnemers. Vermeld maar dat de BSG leden leken te eten alsof ze een 4duizender hadden beklommen. Top! alles ging op.
Na het eten en de afwas begon de presentatie van 45 jaar Nivon BergSportGroep. Door Niek Fraterman was een powerpoint presentatie gemaakt, gelardeerd met veel foto’s die waren aangeleverd door de leden. Te vermelden waard is dat Bert de Jeu enorm zijn best had gedaan om zijn analoge fotoselectie te digitaliseren door zijn dia toestel voor dit doel geheel te transformeren.  Misschien dat Bert zijn aanpassingen wil delen op de website!

Het was een leuke terugblik op de activiteiten van de afgelopen 45 jaar! Leden van het eerste uur Frans Meijer en Margreet van Hulst, Bert de Jeu en Albert van der Niet konden mooi verhalen over hun kennismaking en belevenissen met de bergsport. Na de presentatie was het napraten en door een aantal een spel gedaan. 

Na het Zondag ontbijt sloot iedereen aan op nog een rondwandeling door Marjan in de omgeving van het Hunehuis . Waarna de meeste na een afsluitende thee huiswaards gingen.
Het was een geslaagd weekend; goede organisatie, gezellig diner, mooi weer, leuke wandelingen en fijne mensen.
Bijgevoegd een aantal foto’s gemaakt door Niek Fraterman.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.