BSG wandeling Hoek van Holland, zondag 10 dec

Het was weer een fijne wandeling met aangenaam gezelschap, dat lekker heeft kunnen uitwaaien bij droog weer met in begin een zonnetje in de rug.
Vertrokken vanaf het metrostation Hoek van Holland haven ging het richting pier waar we behoorlijk moesten oppassen voor racefietsers die vanaf het strand kwamen, blijkbaar een wedstrijd gaande gezien de fanatieke blik en het rakelings passeren van de wandelaars, wellicht hadden ze zand in de ogen!
langs de strandhuizen en paviljoens ging het over het strand richting Gravenzande. Kite surfers konden deze dag ook hun hard ophalen bij een stevige windkracht 5.
Bij de strandopgang van Gravenzande konden we een gestrande automobilist helpen die in het mulle zand was verzeild, om maar bij water te blijven ;-). Konden we gelijk uitblazen bij een bakkie koffie uit de thermos. Daarna terug ri. Hoek van Holland met links van ons kassen en vakantie huisjes. Aan het eind van het pad erfgoed uit de tweede wereld oorlog, een voormalige radarpost dat nu een heel leuk cafe restaurant bied (prima ervaring schrijver van dit bericht)
Door het bos van HvH waar nog even wat work-out werd verricht en de ANWB paddenstoelen ons informeerde over ons roemruchte verleden van zeeschuimers, ging het weer richting metrostation. waar we rond 1500h en ruim voor de regen afscheid namen.

Het was was voorwaar weer een heerlijke dag,

Dank wandelcommissie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.