BSG klim-competitie dec 2023, Klimmuur Prinsenland

Het was een geslaagde, ontspannen en toch spannende klimavond. Ondanks dat we maar met 6 klimmers voor de competitie waren. Erik de H zou de Bouldertrofee verdedigen.

Helaas ontbrak een concurrent voor de alom heersende no 1 Erik de H. Bart C was de enige die het Erik moeilijk had kunnen maken, maar kampt al een tijdje met een blessure. Leuk was dat hij kwam aanmoedigen. Ook Mirjam onze laatste aanwinst voor de klimgroep kwam voor aanmoedigingen.

De competitie gestart, op de lijst alvast de 5A, 5B, 5C, 6A en 6B genoteerd van de 2de linkerwand konden we beginnen. De 5A en 5B werd door een ieder getopt waarna in de 5C het wedstrijdveld al wat verandering liet zien.
Echt leuk werd het in de 6A. Rene T die aan de 6A een broertje dood heeft ging er toch voor en kwam, tot zijn eigen verbazing toch tot de 4de plaat en 4de greep. Hier moest hij ondanks vele aanmoedigen en in bijzonder van MarieLouise loslaten. We hebben er nog een aardig filmpje van.
MarieLouise, klimmaatje van Rene, kon in de 6A doorklimmen (ongekend voor haarzelf) tot de 10de plaat waar ze Pieter klopte met een greep meer. Pieter die zelf helemaal door het dolle was omdat hij zover in de 6A gekomen was nam het sportief op, ziet ML het wedstrijd element stuwt ons tot grote hoogten.

In de 6B kon Erik helemaal los en sleurde zich als enige naar de top. Boulderen is eigenlijk zijn ding, soms wel tot 3 keer in de week traint hij zich bij DelftBleau. Maar juist in de 6B route verraste ML een ieder tot verbazing inclusief zijzelf, door de 4de plaat aan te tikken waar de rest van het veld afhaakte op de 2de plaat en de 1ste greep. U begrijpt de euforie bij haar.

Tja ErikJ en Henk S moesten nog voor de 2de plek competen. Dit werd in een 6A+ gedaan waar Henk ErikJ loste met 6 platen meer.

En zo eindigde de klimcompetitie met het uitreiken van de prijsjes die beschikbaar waren gesteld door Bas, manager van de Klimmuur Prinsenland. Pieter die de winnaars toespraak liet Erik de boulder wisseltroffee houder en overhandigde de boffer met de 1ste prijs, een pofzak met een biertje van Ramses. ML was de gelukkige met de 2de, zij kreeg een borstel waarmee ze grepen kan schoonmaken en haar te helpen in 2024 tot nog grotere hoogte te komen en wellicht komende concurrent van Erik. De 3de tevens aanmoediging prijs was voor Henk S, die ook boven zijn competenties was uitgestegen ontving een pofbal als prijs.
Lief, ML die tegenwoordig door het leven gaat als boswachter, had nog prijsjes voor de telling van onderaf. De boswachter kabouter prijs, een grote voor haar Rene en een kleinere voor Pieter en ErikJan.

Beste mensen we hebben genoten. De avond afgesloten onder genot van 0.0 biertjes en Ariane kunnen bijschrijven in de klimapp. Dat belooft wat in 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.