Wandeling Kalmhoutseheide, 21 april 2024

Het was best een fijne wandel dag over de Brabansse wal en de Kalmhoutse Heide. Fraaie omgeving, lekker wandelweer en goed gezelschap.
Bert dJ had een mooie rond wandeling van z’n 17 km die ook was in te korten uit gezet op z’n Komoot-app.
De Brabantse wal is (oud) militair-oefenterrein waar overigens niets meer van te merken is. Sommige van de paden in het nu natuur-terrein leken verrassend veel doorsteekjes, waarvan sommige geheel onder water stonden van het weer in de week ervoor. De bypasses die Bert hiervoor koos leken verdacht veel op de kletsnatte hei van Schotland dat een geliefd wandelland is van Bert.
Het was geen belemmering voor de bergsporters, een ieder vond zijn weg door de drassigheid over de hoge pollen van gras en heide.
Veel leuker toch wandelaars….. dan het recht toe aan werk? Althans de schrijver van dit verhaal vind van wel… die trouwens ook altijd veel Jeu heeft in Schotland.
Zo stapte we over een hek van ‘ Schotland ‘ naar België.
Dat was goed te merken, er lag veel minder water en kregen een bericht op onze smartphones dat het data tegoed ook in België gebruikt kon worden. Ja de smartphone is goed ingeburgerd bij de BSG leden. En ook weer terug over een hek met onderweg een grenspaal die door vele onder ons werd gemist. Echter niet door Peter S die na de wandeling trots zijn foto ervan deelde.
Van de afkort mogelijk werd ook gebruik gemaakt, sommige knieën en heupen hadden het een beetje te zwaar. Ontmoeten deden we elkaar weer bij restanten van een landhuis en bij de parkeerplek van de auto’s.
Een fraaie dag Bert, nogmaals dank voor het uitzetten en begeleiden van deze wandeling namens de wandelcommissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.