Bivak weekend 23 / 24  maart, “Back to Basics” 

Verslag van een wandelavontuur en bivak in de natuur van Trois-Ponts/ Stavelot

Het weekend van 23&24 maart j.l. zijn we met elf man en een vrouw sterk van de Nivon Bergsportgroep Rotterdam naar België gegaan om te wandelen in de natuur van Trois-Ponts/Stavelot. We verzamelde in de buurt van de kerk van Trois-Pont, vanwaar we op pad gingen in twee groepen van zes personen voor de eerste 24 km van de bivaktocht

Het weer stelde ons van meet af aan op de proef en zo het hele weekend door; vier seizoenen in één dag. Begonnen met hagel, even later grijze lucht met daartussen zonneschijn en zo verder. Maar gelukkig hebben we meer droge perioden dan natte gekend en dit bij temperaturen tussen het vriespunt en een graad of vijf.

De eerste dag ging met een grote boog en flink wat hoogtemeters om het meer van Coo (van de watervallen van Coo :-)) gewandeld over voornamelijk onverharde paden.
Met onderweg een avontuur waarbij een van onze Nivon vrienden uitgegleden is en in de snelstromende rivier de l’Amblève terecht gekomen. Gelukkig werd hij niet ver meegenomen door de rivier en kon hij door ons snel uit het koude water gehaald worden. Heel fijn was dat hij zijn natte kleding direct uit doen om te wisselen voor droge (reserve)kleding van de anderen in zijn groep. Na we van de schrik van dit avontuur bekomen waren zijn we verder gegaan naar de bivakplek, zo’n 14 km verder. Daar aangekomen eerst onze slaapplekken in orde gemaakt en vervolgens een lekkere hap samen klaar gemaakt en gegeten. Rond 22:00u lag iedereen wel op een oor om in alle vroegte van de tweede dag om 6:30u op te staan voor het tweede deel van de bivaktocht die ook zo’n 24 km was.

De tweede dag met een doorsteek door een dicht bebost gebied, een open vlakte en een bosperceel waar er meer bomen omgewaaid waren dan recht stonden. Verder hebben we een groot deel van de tocht een GR route gevolgd met verscheidene stroompjes en natuurlijk met flink wat stijgen en dalen erin.
Moe maar voldaan zijn we rond half vier aangekomen in Trois-Ponts waar we in een brasserie samen hebben gegeten en gedronken om het weekend af te sluiten.

Wil jij dit ook (nog) eens meemaken? Dan zie ik je graag op ons volgende bivak-weekend in 2025!
Groet Mischa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.