Wandeling op zondag 10 maart vanaf Tanella plas Rockanje

De wandeling startte bij het informatiecentrum van het Zuid-Hollands Landschap bij de Tanella plas.
Al snel kwamen we langs wat restanten van de Atlantic Wall, in de vorm van bunkers onder het zand in de duinen. Daarna ging de wandeling 4 km over het strand met zicht op de Maasvlakte en later ook nog een restant van een bunker in zee. Hier op het strand was er ook een goede plek om met weinig wind een koffiepauze te houden.

We verlieten het strand via een zandpad door de duinen en al snel volgden we de route van de LAW kustpad. Gauw bleek echter dat deze duinen niet voor niks natte duinen worden genoemd, aangezien op vele plekken de LAW route onder water stond. Deze plekken moesten we via bypass routes door de begroeiing heen omzeilen om de onder water gelopen stukken met moeite te passeren. Hier kwamen sommige van ons niet zonder beschadiging af, maar wel als avontuurlijk ervaren

Wat verder werden deze ondergelopen stukken een soort binnenmeren, konden we echt niet verder en moesten we besluiten om via dezelfde route weer terug te keren naar het strand en via het strand weer terug te lopen naar de start bij de Tanella plas. De heen en weer route viel desondanks goed uit, we hebben meer dan 10 zeehonden gespot.

Al vorens terug te rijden, hebben we nog wat  genuttigd in de naburige horeca en konden napraten over deze bijzondere wandeling met hindernissen en natuur beleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.